Blog

Op = Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 25/3/2019

25
maa

Discounter Op = Op Voordeelshop heeft bij de rechtbank Noord-Nederland faillissement aangevraagd. Het concern heeft 130 eigen winkels en er werken 1.164 mensen die 318 voltijdsbanen delen.


De 130 eigen winkels van Op = Op Voordeelshop blijven tot nader order open. De tien franchisewinkels vallen buiten het faillissement. Naar verwachting wordt de retailer dinsdag failliet verklaard, waarna de winkels voorlopig open blijven. Ook de webshop blijft in de lucht, maar er kan niet meer besteld worden. 

Snelle groei

Op=Op Voordeelshop zegt te maken te hebben met ‘uitdagende marktomstandigheden’ die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. Daarvoor zijn volgens de retailer duidelijke plannen gemaakt die echter veel liquiditeit en energie hebben gevergd van de organisatie. Nog in maart 2018 overschreed Op = Op Voordeelshop de grens van 150 winkels. Dit werd onder meer gerealieerd door de overname van ruim dertig Blokker-winkels in 2017. De discounter gaf toen aan snel naar 300 winkels te willen groeien. Hoewel er extra geld beschikbaar is gesteld door de aandeelhouders, was dit niet voldoende om de groei te ondersteunen. 

Op=Op Voordeelshop is eind jaren negentig opgericht door de ondernemers Vincent Alkema en Jos Venema. In 1997 openden zij hun eerste winkel in het Drentse Klazienaveen. Vier jaar geleden volgde de opening van de honderdste vestiging. Op=Op Voordeelshop staat vooral bekend van voordelige partijen drogisterijartikelen als shampoo, deodorant en wasmiddel van A-merken. De aandeelhouders en adviseurs zeggen mogelijkheden te zien om de organisatie in afgeslankte vorm voort te zetten, maar konden dat vooralsnog niet realiseren.

Geplaatst op 25 maart 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Hendrik P. Berlage (1856 - 1934)Nederlands architect en stedenbouwkundigeHendrik P. Berlage
  • Robert Mugabe (96)Voormalig staatshoofd van ZimbabweRobert Mugabe
  • Tiziano Ferro (40)Italiaanse zangerTiziano Ferro
  Verleden vandaag
  • Demonstratie eerste polaroidcamera (1947)De natuurkundige Edwin Land demonstreert de eerste Polaroid camera, die na het maken van een opname meteen een fotoafdruk maakt.Demonstratie eerste polaroidcamera
  • 13e Elfstedentocht (1985)De dertiende Elfstedentocht worden geschaatst. Evert van Benthem wint bij de heren, Lenie van der Hoorn bij de vrouwen.13e Elfstedentocht
  Spreuk van de dag

  Wie het laatst lacht, snapt de grap niet.

  Website van de dag
  Bebsy.nl screenshot
  Bebsy.nlOp deze website word je dagelijks getrakteerd op diverse uitjes voor spotprijzen. Lekker voordelig op pad!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven