Blog

Oscar spektakel in Los Angeles

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Nikie
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 23/2/2015

23
feb

Gisteren vond in Los Angeles de 87e editie van de Oscars plaats. Een gigantische prijzenregen. Zien en gezien worden. Strakke presentatie en optredens van grote namen. Ontzettend veel blije gezichten, bijzondere jurken en zelfs een jubileum. Maar wie was de grote winnaar?

Birdman
De Oscar voor de Beste Film ging naar de film Birdman. Hiervoor versloeg de film Amercan Sniper, The Imitation Game, Selma, Boyhood, The Theory of Everything, The Grand Budapest Hotel en Whiplash. Alejandro González Iñárritu, regisseur van prijswinnaar Birdman, ontving ook de Oscar voor Beste Regie voor zijn meesterwerk. Daarnaast ontving de film ook de Oscars voor Beste Originele Scenario en Beste Camerawerk. Al met al dus een perfecte score om, van de 9 nominaties, 4 prijzen in de wacht te slepen.

Blije gezichten

Naast de vreugde bij het team van Birdman, waren er uiteraard nog meer blije gezichten te spotten in Los Angeles. Eddie Redmayne ontving met zijn rol in The Theory of Everything de Oscar voor Beste Acteur. De Oscar voor Beste Actrice ging met Julianne Moore mee naar huis, ter ere van haar rol in Still Alice.

Waardering

De film die met evenveel Oscars Birdman naar huis ging, was The Grand Budapest Hotel. Ook zij sleepten 4 Oscars van de 9 nominaties in de wacht. Echter zijn deze Oscars nét wat minder gewaardeerd in filmland, wat het geheel niet tot ‘grote winnaar’ heeft gemaakt, maar de prijzen zijn toch zeker het benoemen waard. Op het lijstje van The Grand Budapest kon Beste Muziek, Beste Kostuums, Beste Productie Design en Beste Make-up worden bijgeschreven.

Kleine teleurstelling
Boyhood, vooraf ingezet als een van de favorieten met 6 nominaties, moest het doen met slechts één Oscar, voor Patricia Arquette. Zij kreeg deze uitgereikt voor de Beste Vrouwelijke Bijrol. Ook The Imitation Game moest het geheel bekopen met één Oscar, deze werd uitgereikt voor het Beste Bewerkte Scenario.

Hollandse nominatie
Dit jaar had ook een Nederlandse creatie een nominatie in de wacht gesleept. De animatie A single Life werd in Amerika helaas niet beloond met een Oscar. Er was vooraf goede hoop bij het drietal Job, Joris en Marieke, maar de prijs voor Beste Korte Animatie werd uitgereikt aan de Disney-film Feast.

Jubileum
Naast de presentatie van Neil Patrick Harris en optredens van onder andere Maroon 5, John Legend, Anna Kendrick, Rita Ora en Lady Gaga, was er nog een bijzonder moment tijdens de 87e editie van het filmevenement. Laatstgenoemde zong een prachtige medley van nummers uit The Sound of Music, omdat er werd stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van de musical.

Geplaatst op 23 februari 2015

Delen via:

Nikie

Over Nikie

Met een kritische blik en met een flinke dosis humor schrijft Nikie de meest adembenemende verhalen met een lach. Ook andere taken gaat zij niet uit de weg en lost alles razendsnel op. Nikie heeft een neusje voor de beste aanbiedingen die jij niet mag missen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Johnny Hoes (1917 - 2011)Nederlandse zangerJohnny Hoes
    • John Kraaijkamp sr. (1925 - 2011)Nederlandse acteur en komiekJohn Kraaijkamp sr.
    • Ruby Wax (71)Amerikaanse com?dienne en presentatriceRuby Wax
    Verleden vandaag
    • Laatste keer Pipo de Clown (1980)Pipo de Clown is na 577 afleveringen voor het laatst te zien op de Nederlandse televisie.Laatste keer Pipo de Clown
    • AZ kampioen (2009)De Alkmaarse voetbalclub AZ wordt voor de 2e keer in de geschiedenis landskampioen.AZ kampioen
    Spreuk van de dag

    Wie buiten de boot valt, kan maar beter leren zwemmen.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven