Blog

Overname voor iBOOD

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 2/9/2019

2
sep

Ceconomy heeft aanbiedingensite iBOOD van de hand gedaan. Het management en investeerder Walvis nemen het bedrijf over van de elektronicaketen, tevens eigenaar van MediaMarkt.

Dat Ceconomy af wilde van iBOOD was al even bekend, aldus Twinkle Magazine. Enkele maanden geleden gaf Ceconomy aan de posities van enkele formules, waaronder iBOOD, nader te onderzoeken. Achter de schermen werd met Walvis gewerkt aan een management buy-out, vertelt ceo en oprichter Joran Prinssen aan Twinkle. Zowel het management en de investeerder leggen een bedrag op tafel. Daar zit ook een stuk groeifinanciering in. Daarmee zijn het management en de investeerder nu eigenaar van iBOOD.

Veranderingen

Waar het bedrijf eerst kon profiteren van de grootschaligheid van Ceconomy, staat het nu weer op eigen benen. Prinssen: "We zijn nu geen onderdeel meer van een corporate. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoeven we minder te doen aan backoffice. Het doel was om de 'entrepreneurial spirit' weer terug te krijgen."


Benelux
iBOOD is in vijf landen actief maar gaat zich de komende jaren vooral richten op de Benelux, vertelt Prinssen aan Twinkle. Het bedrijf wil 'een bredere naamsbekendheid' opbouwen. "iBOOD heeft nooit echt aan marketinguitgaven gedaan dus daar gaat wel wat veranderen. Voor de rest blijft veel hetzelfde. Voor 75 procent zijn wij een directe A-brand business. Daar verandert niets aan. Onder Ceconomy hebben we veel geleerd en zijn we volwassen geworden. Nu hebben we meer vrijheid."

Geplaatst op 2 september 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • James Cameron (68)Canadees filmregisseur, scriptschrijver en filmproducentJames Cameron
  • Ed van Thijn (1934 - 2021)Nederlands politicusEd van Thijn
  • Paul Jambers (77)Vlaams journalist, televisiepresentator, programmamakerPaul Jambers
  Verleden vandaag
  • Ringo Starr bij The Beatles (1962)Ringo Starr sluit zich aan bij de band The Beatles. Hij vervangt drummer Pete Best.Ringo Starr bij The Beatles
  • 1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika (1858)Via deze trans-Atlantische telegraafkabel kon men door morse-code communiceren in enkele minuten. Het was nog wel fraudegevoelig.1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika
  Spreuk van de dag

  Het aardige van ego?sten is dat ze nooit over anderen praten.

  Website van de dag
  Ditismijnteam.nl screenshot
  Ditismijnteam.nlMaak snel en gratis je eigen teamsite, helemaal in de stijl van jouw club, incl. standen en wedstrijdschema's.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven