Blog

Pinkpop 2015

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 12/6/2015

12
jun

Pharell Williams, The Foo Fighters, Anouk, Kensington: zomaar een greep uit de lading (inter)nationale artiesten die op 12, 13 en 14 juni optreden op Pinkpop. Het Limburgse Landgraaf wordt voor de 46e keer omgetoverd tot een popfestivalwalhalla, waar de muziekliefhebber zijn of haar hart kan ophalen bij één van de vier podia. Pinkpop is al bijna een halve eeuw een begrip in ons land en trekt dagelijks circa 68.000 bezoekers.

Dit weekend is het tijd voor Pinkpop. Het jaarlijkse driedaagse popfestival in het Limburgse Landgraaf, waar op vier podia – Mainstage, 3FM stage, Brand Bier Stage en Stage 4 (ook voor openlucht bioscoop en festivalmarkt) - grote artiesten en kleine sterren de sterren van de hemel spelen. Het festival met de roze pop in het logo staat garant voor uitstekende muziek, een fijne sfeer en een unieke beleving.

Pinkpop: van vroeger tot nu

In het voorjaar van 1969 kwamen vier fervent muziekliefhebbers – Hans van Beers, Wim Wennekes, Jan Smeets en Frits van Reysen - bijeen om een popfestival op de Gulperberg te organiseren. Het evenement, waar lokale Limburgse bands acte de présence gaven, vond plaats op Tweede Pinksterdag en de bezoekers werden geacht hun eigen eten en drinken mee te nemen. Pinknick was geboren. Een jaar later wilde Jan Smeets een artiest van internationale allure naar het zuiden des lands laten komen. Zangeres Melanie werd geboekt, maar zij zegde last minute af in verband met ziekte. Als alternatief werd er een tweede en grotere editie van het festival georganiseerd, ditmaal in een Geleens sportpark. Pinknick werd Pinkpop en zo geschiedde.


Na een flink aantal keren uitverkocht te zijn verhuisde het festival in 1987 naar een sportpark in Baarlo en sinds 1988 resideert Pinkpop in het pittoreske Landgraaf. Vanwege de enorme belangstelling uit binnen- en buitenland plus de explosieve groei van bezoekers besloot de organisatie Pinkpop maar liefst dagen te laten duren. Het hangt van de data van de Paascyclus af wanneer Pinkpop de laatste jaren op de agenda staat. Net als in 2008, 2010 en 2013 zal het festival ‘van de roze pop’ na Pinksteren plaatsvinden. Zo ook dit jaar. Veel bezoekers blijven de volle drie dagen Pinkpoppen – inclusief overnachting op de camping – en sinds 2006 is het ook mogelijk een dagkaart te kopen. Pinkpop is jaarlijks vrijwel uitverkocht en biedt plaats voor zo’n 68.000 bezoekers.

Pinkpop 2015: de line-up

Volgens Jan Smeets overtreft de line-up van Pinkpop 2015 die van vorig jaar. En dat is nogal een uitspraak, aangezien Pinkpop 2014 in één dag was uitverkocht, met name door de optredens van The Rolling Stones en Metallica. Maar goed, we zullen zien. Voor de 46e editie van Pinkpop liet de organisatie tijdens de persconferentie in Paradiso de volgende namen doorschemeren: Robbie Williams, Pharell Williams, Slash en ook Muse en The Foo Fighters zouden naar Landgraaf afreizen.

 

De line-up voor 2015 is spectaculair!

Wie treedt wanneer op:

Vrijdag 12 juni: Muse – Elbow – Anne Rune – Slash – Body Count feat. Ice-T – George Ezra – Coasts – Faith No More – Aurora – Above & Beyond – Shaka Ponk – Paloma Faith – Jick Munro & The amazing Lazerbeams – Gavin James – Pop Evil – DJ’s Waxfriend & Prime feat. JeBroer & Adje

Zaterdag 13 juni: Anouk – Kensington – Dotan – Robbie Williams – The Script – Dotan – Sheppard – Selah Sue – Eagles of Death Metal – The Wombats – Judy Blank – John Coffey – Causes – Magic! – Twin Atlantic – Joost van Bellen – Lonely The Brave – East Cameron Folkcore – Gaz Coombes

Vrijdag 14 juni: Pharell Williams – The Foo Fighters – PollyAnna – OneRepublic – The Deaf – Rise Against – Peace – De Jeugd van Tegenwoordig – Frank Turner & The Sleeping Souls – Counting Crows – Pierce Brothers – Typhoon – Fiddler’s Green – Willie Wartaal & Doppelgang – Kovacs – Urbanus & De Fanfaar – Kitty, Daisy & Lewis, Nick Mulvey, Oscar and The Wolf

Pinkpop: een memorabel en spectaculair popfestival

Pinkpop: één van de meest spraak- en smaakmakende festivals dat ons land kent. Een broedplaats voor nieuwe artiesten, een erepodium voor de gevestigde muzikale orde. Pinkpop is beroemd, berucht en blijft je leven lang bij. Pinkpop heeft het allemaal ondervonden. Noodweer, grotere tenten, nog grotere tenten, een museum. De optredens van de artiesten hebben echter de mooiste indrukken achtergelaten. Misschien herinner je je het volgende nog?

• Zanger Eddie Vedder van de band Pearl Jam dook in 1992 vanaf de camerakraan linea recta het publiek in. Een memorabel spektakel pur sang en door de luisteraars van 3FM verkozen tot het absolute hoogtepunt van Pinkpop.

• Di-Rect, Krezip, Gers Pardoel, Faithless, Slash en De Jeugd van Tegenwoordig gebruikten hun performance op Pinkpop voor hun videoclip en in 1994 zorgde de band Rage Against the Machine voor een lichte aardbeving, doordat zij het publiek aan het stampen en swingen kreeg.

Tot slot wordt Pinkpop jaarlijks steevast afgesloten met de klassieker van The Beatles ‘All You Need is Love’. En dat is Pinkpop ten voeten uit. Pure (muziek)liefde. Of je er nu live bij bent – voor de vrijdag zijn nog dagkaarten te koop - of voor de live voor de radio of televisie zit: wij wensen jou in ieder geval veel plezier op/met Pinkpop 2015!

Geplaatst op 12 juni 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Raymond van Barneveld (57)Nederlandse darterRaymond van Barneveld
    • Yuri van Gelder (41)Nederlandse turnerYuri van Gelder
    • Carmen Electra (54)Amerikaans actriceCarmen Electra
    Verleden vandaag
    • Swiebertje op televisie (1955)De eerste aflevering van Swiebertje is te zien op de Nederlandse televisie.Swiebertje op televisie
    • Amsterdam hoofdstad (1808)Amsterdam wordt tot hoofdstad van Nederland uitgeroepen.Amsterdam hoofdstad
    Spreuk van de dag

    De wind kun je niet veranderen, wel de stand van je zeilen.

    Website van de dag
    eBay.com screenshot
    eBay.comEen online handelsplaats die wereldwijd bekend is. Kopers en verkopers kunnen hier vrijwel alles verhandelen.Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven