Blog

PlatteTV neemt Create2Fit van Tom Coronel over

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 1/2/2019

1
feb

Create2Fit, het webwinkelbedrijf van Marc Koster en Tom Coronel, wordt overgenomen door PlatteTV. Dat meldt New Retail Company, het moederbedrijf van PlatteTV. Zes webwinkels waaronder Televisiewinkel.nl en Barbecueshop.nl gaan mee. De verwachting van PlatteTV is dat zowel de fysieke winkel in Naarden als de webshops in februari weer in gebruik worden genomen.


Begin februari gaan naar verwachting de webshops van Create2Fit weer open. Toch houdt PlatteTV waarschijnlijk niet alle overgenomen webshops. Het bedrijf is naar eigen zeggen specialist op het gebied van televisies en barbecueproducten, maar niet in sneeuwkettingen of koffie. “Mogelijk dat we dat aan iemand anders gunnen”, zegt algemeen directeur Evert Meeuwissen tegenover RTL Z.

Meeuwissen verwacht tien tot twintig van de 32 voltijdsbanen bij Create2Fit te kunnen redden. Daarnaast wil hij de bekendheid van oud-eigenaar Tom Coronel blijven gebruiken. Daarover worden nu gesprekken gevoerd. “Het zou mooi zijn als we iets voor elkaar kunnen betekenen.” Tom Coronel zegt over de overname: “Prachtig om te zien dat 15 jaar input toch gewaardeerd wordt door een partij als deze, PlatteTV is nog steeds groeiende in onze branche en is voor mij een logische overnamekandidaat.” 


De PlatteTV winkel in Utrecht. Foto: PlatteTV.nl

Landelijke dekking

PlatteTV en Create2Fit spraken al voor het faillissement over een samenwerking, zegt Meeuwissen. Volgens de directeur was het webwinkelbedrijf, nadat oprichters Coronel en Marc Koster het terugkochten van RFS Holding, geen nationale speler meer. "Wij kennen Coronel en Koster al jaren als concullega’s en hebben respect voor hen als ondernemers. Wel zagen we dat hun bedrijf, nadat het was teruggekocht, geen nationale speler meer was", zegt Meeuwissen. "Zij waren vooral lokaal sterk, met name in de driehoek Amsterdam, Almere en Utrecht. Daar had onze Amsterdamse winkel wel last van." Toen het in december mis ging, zag de ondernemer een mogelijkheid en heeft zijn voet tussen de deur gezet, aldus Meeuwissen. 

PlatteTV houdt al zich sinds 1965 bezig met de verkoop van consumentenelektronica. De organisatie specialiseert zich in drie multichannel stores: PlatteTV, AllesvoorBBQ en PlayseatStore. Moederbedrijf van PlatteTV is New Retail Company, die al acht winkels heeft, onder meer in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven en Nijmegen. De vestiging in Naarden wordt de negende. Deze locatie past goed in de centrale strategie naar een groter landelijk dekkend netwerk, zegt Meeuwissen. “Deze mooie overname brengt onze doelstelling tot marktleider TV en BBQ in een verdere stroomversnelling.” 

Geplaatst op 1 februari 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • David Beckham (49)Engelse voetballerDavid Beckham
    • Lily Allen (39)Britse zangeresLily Allen
    • Victor Reinier (61)Nederlandse acteurVictor Reinier
    Verleden vandaag
    • FC Twente kampioen (2010)Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt FC Twente kampioen van de Eredivisie.FC Twente kampioen
    • Oprichting De Ruijter (1886)Stoom-, brood- en beschuitfabriek de Ruijter, bekend van de hagelslag, wordt opgericht.Oprichting De Ruijter
    Spreuk van de dag

    Huwelijk is net een sprookje... Wanneer je bij thuiskomst een heks op de bank aantreft.

    Website van de dag
    Staatsloterij.nl screenshot
    Staatsloterij.nlKoop een Staatslot, doe er een cadeau of check de uitslagen om te zien of je in de prijzen bent gevallen!Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven