Blog

Quicksilver koopt concurrent Billabong

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 8/1/2018

8
jan

Boardriders Inc, het moederbedrijf van o.a. Quicksilver, neemt voor $300 miljoen dollar concurrent Billabong over. De geruchten kwamen eind vorig jaar op gang toen het bedrijf een voorstel van $1 dollar per aandeel voorlegde aan Billabong. De overname werd deze week officieel gemaakt. Alle merken in het portfolio van Billabong worden eigendom van Boardriders, waaronder ook RVVA, Element, VonZipper en Xcel.

Quicksilver vs. Billabong

De populaire merken Quicksilver en Billabong, beide bekend om outdoor- en sportgear voor surfers, skaters en wintersporters, zijn vanaf nu eigendom van hetzelfde bedrijf. Boardriders Inc. maakte deze week de koop van concurrent Billabong bekend. Het complete bedrijf wordt voor $300 miljoen dollar verkocht aan het Amerikaanse bedrijf, dat ook Roxy en DC in handen heeft. Het complete Billabong portfolio valt nu onder de verantwoordelijkheid van Boardriders, dat naast Billabong ook de merken RCVA, Element, VonZipper en Xcel bevat. Billabong verkoopt wereldwijd aan 7.000 groothandels in 100 verschillende landen en heeft daarnaast zelf 630 winkels in 28 landen.

Nieuwe CEO

Met uitzondering van het bedrag van $300 miljoen dollar zijn er weinig details bekend over de koop van Billabong. Het is niet bekend hoe de overname invloed gaat hebben op de bedrijfsvoering van Billabong en wat er gaat veranderen. Wel laat Boardriders Inc. weten Dave Tanner als nieuwe CEO aan te stellen om de twee verschillende bedrijven te leiden in het samenvoegingsproces. De voormalige CEO Pierre Agnes gaat de rol van president binnen het bedrijf vervullen en houdt zijn zetel in het bestuur van Boardriders Inc. We kijken er naar uit om een familie te worden met het Billabong-team, en verheugen ons op arm-in-arm samen te werken om het beste uit de combinatie van deze twee bedrijven te halen", aldus Tanner.

Billabong

Het merk Billabong werd in 1973 opgericht aan de Gold Coast in het Australische Queensland. Het merk richt zich van oorsprong op surfers; oprichter Gordon Merchant begon met het verkopen van stevige board shorts aan lokale surfshops. Deze shorts onderscheidden zich door het gebruik van driedubbele naden, waardoor ze niet snel scheurden. Aan het eind van de jaren '80 begon Billabong haar surfkleding de exporteren naar Nieuw Zeeland, Japan en Zuid-Afrika. Billabong groeide al snel uit tot een internationaal merk dat wereldwijd wordt geprezen door surfers en andere extreme sporters. Billabong is trouwens een verzamelnaam voor draslandgebieden in de Top End, het tropische gedeelte van het Northern Territory in thuisland Australië.

Quicksilver

Ook Quicksilver vindt haar oorsprong in Australië. Het merk werd in 1969 opgericht door Alan Green en John Law in Torquay, Australië. Tegenwoordig heeft het merk haar hoofdkantoor in Huntington Beach, Californië. In maart 2017 veranderde het moederbedrijf Quicksilver Inc. haar naam in Boardriders Inc. Sinds de oprichting is Quicksilver uitgegroeid tot een van de grootste producenten van kleding en accessoires voor surfing en andere boardsports. In 1990 lanceerde Quicksilver een speciaal merk voor jonge vrouwen onder de naam Roxy. In 2004 kocht Quicksilver het populaire schoenenmerk DC Shoes voor $87 miljoen dollar.

Geplaatst op 8 januari 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Erwin Koeman (57)Nederlandse voetballer en trainerErwin Koeman
  • Richard Witschge (49)Nederlandse voetballerRichard Witschge
  • Sophia Loren (84)Italiaanse actriceSophia Loren
  Verleden vandaag
  • Cannes Filmfestival (1946)In Cannes, Frankrijk wordt voor de eerste keer het prestigieuze Filmfestival georganiseerd.Cannes Filmfestival
  • Zuiderzee wordt IJsselmeer (1932)De naam van de Zuiderzee wordt officieel gewijzigd in het IJsselmeer na voltooiing van de Afsluitdijk.Zuiderzee wordt IJsselmeer
  Spreuk van de dag

  Twee halve waarheden maken een hele leugen.

  Website van de dag
  Otto.nl screenshot
  Otto.nlUitgebreide online shop voor mode, wonen en meer! Vele topmerken zijn verkrijgbaar.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven