Blog

SAIL Amsterdam 2015 van start!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 19/8/2015

19
aug

Een armada van de allermooiste internationale tall ships legt de komende dagen in onze hoofdstad aan voor SAIL Amsterdam 2015. Het IJ en de havens vormen vijf dagen lang het decor van dit nautische spektakel, dat om de vijf jaar gehouden wordt. Naast het bewonderen van de zeezeilschepen wordt de bezoeker ook getrakteerd op onder andere sport, optredens en tentoonstellingen.

Vandaag start SAIL Amsterdam. Tot en met 23 augustus vindt de negende editie van het grootste publieksevenement van Nederland plaats. Met een record aantal van 600 monumentale tall ships (zeezeilschepen), die na een golvende parade door het Noordzeekanaal voor vijf dagen voor anker gaat in de Mokumse havens en aan 't IJ.

Alle hens aan dek

SAIL Amsterdam werd in de zomer van 1975 voor het eerst gehouden ter ere van het 700-jarig jubileum van de stad. Dit werd zo'n ongelooflijk groot succes, dat besloten werd om elke vijf jaar een grootscheepse manifestatie te organiseren. En zo geschiedde. Tot en met het jaar 2000 groeiden de bezoekersaantallen enorm, maar de laatste jaren is dit opmerkelijk gedaald. Met SAIL Amsterdam 2015 hoopt de organisatie weer een bezoekersrecord te kunnen vestigen en daarvoor trekt zij alles uit de maritieme kast.

De beste stuurlui staan aan wal

Een armada van tall ships, zoals de Duitse Alexander von Humbolt II, de Atyla uit Spanje, de Bel Espoir, de Belem en de Cancalaise uit la douce France, de Colombiaanse ARC Gloria en Neerlands trots De Europa en De Eendracht, meert aan in de IJ-havens. De organisatie bevaart de woelige baren en is de laatste anderhalf jaar op zoek gegaan naar de mooiste en meest indrukwekkende tall ships van over de hele wereld.

Naast het bewonderen van deze zeezeilschepen kan de bezoeker ook genieten van muziek (zeemanskoren), optredens, dans, spel (NK Waterfietsen), exposities (de geschiedenis van SAIL) en nog veel meer. Er is dagelijks een spetterend – voor elk wat wils - programma waar jong en oud van kan genieten. Nieuw is dit jaar de SAIL Music Marina met aan de noordkant van het water een groot podium. Dit jaar betreden onder andere Kensington, Miss Montreal, Nick & Simon, Jan Smits en K3 het podium en met een knallend vuurwerk op de achtergrond sluiten deze hitmachines de zeildag af.

De boot gemist – SAIL 2015

Er is nog zoveel meer te vertellen over SAIL Amsterdam 2015, maar wij vinden dat je eigenlijk een bezoekje moet brengen aan dit schepenfeest. Voor meer informatie verwijzen wij je uiteraard naar de website www.sail.nl.

En denk je de boot gemist te hebben qua toegangskaarten? Niet getreurd, de entree voor SAIL Amsterdam 2015 is geheel gratis. Voor de optredens in de Music Marina moet je echter wel tickets kopen. SAIL Amsterdam 2015 biedt ook particuliere arrangementen en bedrijfsuitjes aan. Een ideetje voor over vijf jaar misschien?

Ben je trouwens bang tussen de wal en het schip te geraken als je met de auto komt? Dan adviseren wij je de trein te nemen. Vanaf Amsterdam Centraal is het een prachtige wandeling naar het IJ. En dan nog de laatste tip. Download, als je gaat, de SAIL app. Dan ben je 24/7 up-to-saildate. Wij wensen je een fijne SAIL 2015 toe. Schip ahoy!

Geplaatst op 19 augustus 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven