Blog

Social Media Day 2015

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 30/6/2015

30
jun

Vandaag is het wereldwijd Social Media Day: een dag om de kracht van Twitter, Facebook en LinkedIn aan te tonen. Een dag om bewust te worden van de kracht van social media. Een dag waarop je van elkaar leert hoe juist met social media om te gaan. En dat allemaal via #smday. Doe je mee?

Vandaag is het Social Media Day #smday. Social media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving en hebben ons leven voorgoed veranderd. Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken deze netwerken om te chatten, informatie uit te wisselen en/of connecties te maken. Zowel zakelijk als voor privédoeleinden. Iedereen heeft wel een Twitteraccount, Pinterestbord of een LinkedIn-profiel. Ook de jeugd is dol op Instagram en Snapchat en zelfs je oma van 80 plaatst regelmatig berichtjes op je Facebookpagina – of je het nu leuk vindt of niet. Om bewust te worden en te blijven van de kracht van social media is Social Media Day #smday in het leven geroepen. En dat vieren we. Uiteraard.

#smday

In 2010 heeft het toonaangevende Amerikaanse blog Mashable – die de meest recente nieuwtjes omtrent social media heeft en bespreekt - Social Media Day #smday gelanceerd. Wereldwijd – zo ook in ons land - worden er grote of wat kleinere events georganiseerd om de fervente gebruikers de kracht van social media te laten zien. Dit jaar gebeurt dat dus alweer voor de zesde keer. Via de website van Mashable kunnen er zogenaamde online communities worden gestart, waarbij je je kunt aansluiten. Met de hashtag #smday kunnen deze communities onderling contact houden en zo blijven ze op de hoogte van elkaar. Tot slot krijgt iedere community de vrije hand om eigen events – zoals meetups - te initiëren. Tussen de landen onderling hangt een gezonde competitieve spanning, want het is elk jaar de vraag met wat voor ludieke social media events een land of wereldstad op de proppen komt.

Mashable zelf pakt Social Media Day #smday altijd groots aan. In 2011 – zo heb ik gelezen - kwam men bijeen in the House of Air in San Francisco om daar de hele dag trampoline te springen, te dodgeballen of te basketballen en uiteraard te netwerken.

Dutch Social Media Day

In Nederland was er in het begin weinig animo voor Social Media Day #smday totdat twee Eindhovense pioniers - @CoachSander en @Marcel040 – besloten daar verandering in te brengen. De Brabantse lichtstad en tevens kennisstad vormde het decor voor het eerste social media event voor Social Media Day #smday. In Amsterdam vonden er de afgelopen jaren ook een aantal dynamische events plaats en wat er dit jaar op de agenda staat? Volg de social media en je komt er snel genoeg achter.

Wat zijn jouw plannen met Social Media Day #smday? Wat je ook gaat doen, wij wensen je veel plezier met Facebooken, Twitteren, connecten, Instagrammen, Youtuben en Pinteresten en uiteraard volgen we je via #smday!

Geplaatst op 30 juni 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven