Blog

SONICable belooft iPhone twee keer sneller op te laden

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Klaas
Categorie: Mobiel
Geplaatst op: 11/2/2015

11
feb

Een telefoon met een lege accu komt altijd ongelegen. Zou het niet handig zijn als je je telefoon sneller kon opladen? Volgens de mensen van SONICable is dit voor iPhone-bezitters binnenkort mogelijk. Door middel van een slimme truc is het namelijk mogelijk om de oplaadtijd te halveren.

Oplaadsnelheid

De iPhone is sinds zijn introductie in 2007 flink veranderd. Ongeveer elk onderdeel van de telefoon heeft wel 1 of meerdere upgrades gekregen. Of het nu gaat om het opslaggeheugen, de processor, het scherm of de kenmerkende homebutton, ze zijn in de afgelopen jaren verbeterd. Maar volgens SONICable is er 1 onderdeel dat hierbij is achtergebleven: de oplaadsnelheid.

iPhone en de Lightningkabel

Vanaf de eerste iPhone heeft Apple haar smartphones altijd uitgerust met eigen oplaadkabel. In 2012 verving Apple de inmiddels traditionele 30-pins kabel met de compactere lightning kabel. Deze maakt een snellere dataoverdracht mogelijk en heeft geen onder- of bovenkant, wat het makkelijker maakt om de kabel aan te sluiten op de iPhone. Naast dataoverdracht zorgt de lightning kabel ook voor het opladen van de iPhone accu.

Slimme truc

Veel van de geavanceerde functies van de iPhone vragen steeds meer energie, maar de compacte designs van smartphones bieden geen ruimte voor nog grotere accu's. Wat wel mogelijk is volgens SONICable, is de tijd die het duurt om een accu op te laden verkorten. Ze doen dit door een slimme truc met de twee functies van de lightningkabel: opladen en dataoverdracht.



SONIC switch

Het blijkt namelijk mogelijk om de dataoverdracht-functie van de kabel tijdelijk uit te schakelen. Wanneer je dit doet kan de vrijgekomen capaciteit van de kabel ook worden ingezet om de telefoon op te laden. Deze grotere oplaad-capaciteit zorgt er voor dat de accu veel sneller kan worden opgeladen. Daarnaast is de SONICable uitgerust met een "Dual sided USB'-connector die het mogelijk maakt om de kabel, net als de lightning connector, op 2 manieren in je computer of oplader te steken.

Groot succes op Indiegogo
SONICable verscheen 12 januari op de crowdfunding site Indiegogo waar de startup 10.000 dollar bij elkaar probeerde te krijgen. Het werd een groot succes, want nog geen maand later was er, met nog een paar weken te gaan, al 300.000 dollar binnen. Voor 27 dollar (+ 6 dollar verzendkosten) bestel je een SONICable in een kleur naar keuze. De kabel is iets langer dan de standaard lightningkabel, is gemaakt van een stevig materiaal en wordt geleverd met een levenslange garantie. Er is ook een Micro-USB variant beschikbaar. Vanaf maart worden de kabels verzonden.

Geplaatst op 11 februari 2015

Delen via:

Klaas

Over Klaas

De technische man van JouwAanbieding die zijn hand niet omdraait voor een stukje code. Sinds de start is Klaas verantwoordelijk voor de techniek van het dagaanbiedingen overzicht. Ook voor andere taken draait deze alleskunner zijn hand niet om. Klaas heeft een neusje voor de beste tech deals.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Teun de Nooijer (48)Nederlandse hockeyerTeun de Nooijer
    • Leontien van Moorsel (54)Nederlandse wielrensterLeontien van Moorsel
    • Astrid Joosten (66)Nederlandse presentatriceAstrid Joosten
    Verleden vandaag
    • Laatste telefooncentrale in Nederland (1933)De telefooncentrale van Warffum wordt als laatste aangesloten op het Nederlandse net.Laatste telefooncentrale in Nederland
    • Einde Van Kooten & De Bie (1998)Het einde van de samenwerking tussen Kees van Kooten en Wim de Bie wordt aangekondigd op de buis.Einde Van Kooten & De Bie
    Spreuk van de dag

    Beter 1 biertje aan de bar, dan 10 in de krat.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven