Blog

Start Nijmeegse Vierdaagse

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 21/7/2015

21
jul

De 99e editie van de Nijmeegse Vierdaagse valt midden in de feestweek van de Gelderse stad. Vier dagen lang wandelen meer dan 40.000 deelnemers uit meer dan 65 landen 30, 40 of 50 kilometer, om op de laatste dag te toe worden gejuicht op de Via Gladiola.

Vandaag start de 99e editie van de Nijmeegse Vierdaagse, waar zo’n 40.000 fanatieke lopers aan deelnemen. Een wandeltocht voor jong, oud en militairen door het Gelderse, Brabantse en Limburgse landschap met afstanden tussen de 30 en de 50 kilometer.

Via Gladiola

Vier dagen lang wandelen, zingen, blaren prikken en enigszins afzien. Deelnemers kunnen kiezen of ze 30, 40 of 50 kilometer lopen en de militairen worden geacht 40 kilometer op hun kisten, met 10 kilo plunjebaal en in kledij te volbrengen. De wandelaars kunnen hun parcours volgen middels gekleurde pijlen die hetzelfde zijn als de kleur hun polsband. De Nijmeegse Vierdaagse wordt ook wel ‘The Walk of the World’ genoemd, aangezien er deelnemers uit meer dan 65 verschillende landen meedoen. Met stevige wandelschoenen, voldoende water en een gezonde dosis enthousiasme wordt er dagelijks een andere route gelopen.

dinsdag 21 juliDe dag van Elst: o.a. door Betuwe – Elst – Waalbrug – Oosterhout - Lent
woensdag 22 juliDe dag van Wijchen: o.a. door Wijchen – Beuningen - Heumensoord
donderdag 23 juliDe dag van Groesbeek: Zevenheuvelenweg
vrijdag 24 juliDe dag van Cuijk: o.a. Overasselt – Heumen – Grave – Beers - Vianen

De Nijmeegse Vierdaagse vergt veel discipline, conditie en een mentale drive. Dagelijks vallen er mensen uit door blessures en dat betekent dat niet alle deelnemers de dagelijkse wandeltocht voltooien en uiteindelijk de eindstreep halen.

Via Gladiola

De Nijmeegse Vierdaagse is een zeer betrokken organisatie en heeft de zaken keurig op orde. Onderweg kunnen de deelnemers terecht voor massages, kunnen zij naar het toilet en is er professionele medische hulp aanwezig om bijvoorbeeld tekenbeten en blaren te behandelen. Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse komen de wandelaars aan op de Sint Annstraat in Nijmegen, waar dierbare familie, vrienden en kennissen luid te applaudisseren langs de kant van de weg staan met een grote bos gladiolen. Sinds 1983 wordt deze Nijmeegse straat dan ook Via Gladiola genoemd.

Heb je alle dagen de routes gewandeld, dan ontvang je een het zogenaamde Vierdaagsekruis, een groepsmedaille, de verzorgingsmedaille en – als je dat graag wilt – een persoonlijk certificaat.

Vierdaagse feesten

De stad Nijmegen is tijdens de Vierdaagse één groot feest. Deze ‘party of the year’ is reeds zaterdag 18 juli gestart en zal duren tot het eind van de Vierdaagse. De Nijmeegse Vierdaagse feesten zijn – volgens de organisatie – het grootste en vrij toegankelijke evenement van Nederland. Dat zorgt voor zo’n 2,35 miljoen bezoekers naar de stad aan de Waal. Lekker eten, straattheater, cabaret en optredens van grote artiesten – zoals Nijmeegs icoon Frank Boeijen – zorgen voor een geweldige week voor jong en oud.

Nijmeegse Vierdaagse 2015

Neem je deel aan de 99e Nijmeegse Vierdaagse, dan wensen wij jou ongelooflijk veel succes! Ga je aan de kant staan aanmoedigen, feesten in de stad of het gebeuren via radio, televisie of social media volgen: wij wensen je heel veel plezier met de Nijmeegse Vierdaagse!

Geplaatst op 21 juli 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven