Blog

Tilburgse kermis: Roze Maandag

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 20/7/2015

20
jul

Dit jaar wordt Roze Maandag voor de 25e keer gevierd tijdens de Tilburgse Kermis. Dit zilveren jubileum gaat gepaard met de unieke ‘Hand in Hand’ campagne en wordt feestelijk geopend met het huwelijk van vijfentwintig bruidsparen. De stad Tilburg staat in het teken van één groot feest met dansen, zingen, kermis en natuurlijk heel veel liefde.

Vandaag is het Roze Maandag op de Tilburgse Kermis. Circa 350.000 bezoekers komen bijeen om feest te vieren. Vandaag is roze, de kleur van de liefde!

Zwieren zwaaien, rondjes draaien

Meer dan 230 attracties staan opgesteld in de Tilburgse binnenstad. De bezoekers kunnen zich 3 kilometer lang tegoed doen aan botsauto’s, spelletjes, draaimolens, spookhuizen en zeer snelle apparaten. Volgens de organisatie en de gemeente zijn de attracties een mix van populaire klassiekers en spannende nieuwkomers, zoals de Free Fall Tower. Ook de oud-Hollandse snoep- en oliebollenkramen zijn wederom van de partij en tot slot zijn er feesten in de kroegen en speciale kermisaanbiedingen. De hele Brabantse stad verkeert in keigezellige sferen en dat zorgt ervoor dat zo’n 1,5 miljoen bezoekers de weg naar Tilburg weten te vinden tussen 17 en 26 juli. Megaster Kenny B. – bekend van zijn hit ‘Parijs’ – opende afgelopen vrijdag samen met de wethouder de 446e (!) editie van de allergrootste kermis van Europa.


Pretty in Pink

Op de site van detilburgsekermis.nl staat het beschreven: “Roze Maandag is één van de grootste homo-emancipatie- en integratie evenementen van Nederland met een uniek karakter.” En dit jaar viert zij haar zilveren jubileum en daar hoort iets unieks bij. Met de ´Hand in Hand´ campagne kun je als Nederlander laten zien dat je ´hand in hand´ gaat met alle geaardheden. Er is een app te downloaden, waar je foto´s kunt maken die je – net als veel BN’ers hebben gedaan – op de site te plaatsen.

Roze Maandag 2015 heeft dit jaar nóg iets bijzonders, namelijk de Bridepride. Vijfentwintig gelukkige en dolverliefde bruidsparen treden vandaag in het huwelijk. En niemand minder dan Mister Soundmixshow himself – Henny Huisman – zorgt ervoor dat zij elkaar het ja-woord geven.

Feel the Love

Speciaal voor de 25e editie van Roze Maandag heeft DJ Fedde le Grand samen met Michael Calfan en Max´C het anthem gemaakt. ´Feel the Love´ wordt vandaag bij de grote opening in de Amstel Bierhal gelanceerd.

Wij wensen jou ontzettend veel plezier op de Roze Maandag en de Tilburgse Kermis!

Geplaatst op 20 juli 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven