Blog

Travelbird ontvangt investering van 16,5 miljoen euro

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 6/5/2015

6
mei

De website Travelbird.nl, bekend van haar reisaanbiedingen, heeft een investering ontvangen ter waarde van 16,5 miljoen euro. Het bedrijf krijgt opnieuw een financiële boost van het Duitse Rocket Internet. Met de investering hoopt Travelbird zich internationaal nog verder uit te breiden. Ook wil de website de mobiele reiservaring van haar klanten te verbeteren.

Internationale uitbreiding

Met de investering wordt de waarde van Travelbird, dat onlangs haar 5e verjaardag vierde, geschat op 156 miljoen euro. Daarnaast genereert de reiswebsite zo'n 95 miljoen euro per jaar aan omzet. Er werken 650 medewerkers en bezoekers uit 17 landen kunnen inmiddels goedkope vakanties boeken via Travelbird. Met behulp van de investering wil Travelbird naar nog meer landen uitbreiden, zowel binnen als buiten Europa. Australië staat hoog bovenaan het lijstje van het Amsterdamse bedrijf.

Betere mobiele reiservaring

Niet alleen de internationale uitbreiding is momenteel een aandachtspunt bij Travelbird. De reiswebsite wil zich namelijk ook focussen op de mobiele reiservaring van haar klanten. Je kan hierbij denken aan een pushbericht dat je op je telefoon ontvangt wanneer je kan inchecken op het vliegveld, of dat je bij aankomst op je bestemming een kaart ontvangt waar je op kan zien waar je huurauto klaar staat. Rocket Internet, het bedrijf van de gebroeders Samwer, kan Travelbird daar goed bij helpen, aangezien het Duitse bedrijf al veel online ervaring heeft met initiatieven als Zalando en Hello Fresh.

Geschiedenis Travelbird

Travelbird is opgericht door Symen Jansma en Dennis Klompalberts in 2010. Sinds de oprichting is de reiswebsite uitgegroeid tot een van de snelstgroeiende reiswebsites van Europa. Het bedrijf moest haar pand aan de Singel al snel omruilen voor een onderkomen aan de Keizersgracht in Amsterdam. Travelbird heeft al 2 keer eerder een investering van Rocket Internet ontvangen. Rocket Internet bezit nu ongeveer een aandeel van 25% in Travelbird. Op Travelbird.nl vind je een scherp aanbod van reisaanbieding, en natuurlijk een extra scherpe dagaanbieding die je dageljiks op JouwAanbieding.nl kan vinden!

Geplaatst op 6 mei 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Marc Klein Essink (64)Nederlandse acteur en televisiepresentator.Marc Klein Essink
    • Rudolf Diesel (1858 - 1913)Duitse uitvinder van de verbrandingsmotorRudolf Diesel
    • Queen Latifah (54)Amerikaanse rapper en actriceQueen Latifah
    Verleden vandaag
    • Mummie gevonden (1989)In Egypte wordt een 4400-jaar-oude mummie gevonden in de Piramide van Cheops.Mummie gevonden
    • AFC Ajax wordt opgericht (1900)AFC Ajax, professionele voetbalclub uit Amsterdam, wordt opgerichtAFC Ajax wordt opgericht
    Spreuk van de dag

    Vraag niet hoe het kan... Geniet er gewoon van!

    Website van de dag
    PostNL.nl screenshot
    PostNL.nlPakketje of post versturen? Op PostNL.nl vind je alles wat je moet weten of verstuur je direct een kaartje!Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven