Blog

Travelbird vraagt uitstel van betaling aan

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 3/11/2018

3
nov

Reisorganisatie TravelBird heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het Amsterdamse bedrijf stopt per direct met haar activiteiten.

Betalingsachterstand

Travelbird is na de start in 2010 explosief gegroeid en was in de eerste helft van 2018 voor het eerst winstgevend laat de organisatie op haar website weten. Door seizoensfluctuaties is er de afgelopen maanden een achterstand in betalingen aan partners ontstaan en is TravelBird actief op zoek gegaan naar extra financiering. Helaas is dat niet tijdig gelukt. “Er was wel een overnamekandidaat in beeld, maar die haakte op het allerlaatste moment af”, vertelt de TravelBird-woordvoerder aan het Algemeen Dagblad.

De mooie zomer in Nederland heeft het bedrijf geen goed gedaan: het aantal boekingen liep de afgelopen tijd fors terug. “TravelBird had te weinig vet op de botten om die tegenslag op te vangen", vult de zegsman aan.

Reizigers zijn gedekt

Reizigers hebben volgens het bedrijf niets te vrezen. TravelBird is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Daardoor zijn reizigers die een reis via TravelBird hebben geboekt, gedekt onder de voorwaarden van de garantieregeling van de SGR, zo laat de organisatie weten. “Mensen die op korte termijn zouden vertrekken, zijn op de hoogte gesteld dat hun reis is geannuleerd. Zij worden financieel gecompenseerd. Reizigers die nu onderweg zijn, kunnen hun reis gewoon afmaken", vertelt een woordvoerder aan de krant. 

De afgelopen 8 jaar heeft TravelBird ruim 7 miljoen reizigers mogen inspireren met vaak bijzondere en persoonlijke reiservaringen. Ook via Jouwaanbieding.nl werden dagelijks een aantal scherpe dagaanbiedingen getoond. TravelBird is al haar reizigers en de 310 betrokken medewerkers en partners blijvend dankbaar dat zij voor TravelBird gekozen hebben gedurende alle jaren.

Geplaatst op 3 november 2018

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Ronald Koeman (56)Nederlandse voetballer en voetbaltrainerRonald Koeman
  • Ronaldinho (39)Braziliaanse voetballerRonaldinho
  • Owen Schumacher (52)Nederlandse komiek en tekstschrijverOwen Schumacher
  Verleden vandaag
  • Telegraaf op zondag (2004)De Telegraaf verschijnt voor het eerst ook op zondag.Telegraaf op zondag
  • Leefbaar Nederland (1999)Leefbaar Nederland wordt opgericht door Jan Nagel, Henk Westbroek en Willem van Kooten.Leefbaar Nederland
  Spreuk van de dag

  Met je been uit het verkeerde bed stappen.

  Website van de dag
  TwinkleMagazine.nl screenshot
  TwinkleMagazine.nlTwinkleMagazine houdt je iedere dag up-to-date met alles over e-commerce.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven