Blog

Van ruilen komt… Een miljoen?

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Nikie
Categorie: Besparen
Geplaatst op: 20/2/2015

20
feb

Besparen kun je op verschillende manieren doen. De een koopt dagaanbiedingen, de ander shopt slechts in de uitverkoop en weer een ander is gewoon extra zuinig. Maar dat je jezelf rijk kon ruilen? Dat was niet bij veel mensen bekend. Wél bij dit avontuurlijke duo.

Al twee jaar lang zijn collega’s Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts bezig met hun buitengewone ruilproject. Het begon allemaal heel klein, maar het uiteindelijke doel is om met een miljoen in de pocket te eindigen. Dat willen we natuurlijk allemaal wel, dus hoe ga je te werk? RTL Nieuws vroeg het duo het hemd van het lijf.

Ruilproces
Het begon allemaal met een lief klein konijn, Nijntje, wat ze vonden via internet en gratis konden ophalen. Ze vonden een vrouw die het konijn heel graag wilde hebben en ruilden het tegen een halogeen-oven. Een halogeen-oven werd een dakpannenlift, die ging moeiteloos door in ruil voor een week arbeid van twee timmermannen. Vervolgens kon het werk van deze twee timmermannen worden ingeruild voor 2 optredens van The Kik, wat daaropvolgend weer een waarde kreeg van een exclusief kunstwerk van Diederick Kraaijeveld. Laatstgenoemde verrijkte met het optreden zijn verjaardagsfeest. Het kunstwerk ging via een verlengde Rolls-Roys over in een luxe wellness arrangement voor 150 personen.

Bedrijvigheid

Dat arrangement hebben Stefan en Albert kunnen ruilen voor een huis in Zuid-Duitsland. Een huis! In Zuid-Duitsland! Voor deze giga-ruil kwam Marktplaats in the picture, want zoals Stefan zegt “Welke particulier wil er nu een wellnessarrangement voor 150 personen ruilen?”. Met Marktplaats kon het duo een leuke deal sluiten waar ook wat reclame bij kwam kijken.


Sociaal experiment
Hoe kom je op een dergelijk idee? Wat is de drijfveer achter dit geweldige ruilproject? Het begon allemaal met de economische crisis, Stefan legt uit: “Het is een sociaal experiment. We zijn die grote graaiers in onze maatschappij zat.” De nieuwsgierigheid naar hoe ver je gaat om je doel te bereiken en de mogelijkheid om met ruilen onafhankelijk te worden van het economische systeem, trok hen.

Beat the system
Tot op heden lijken de mogelijkheden onbegrensd en daarom ruilen Albert en Stefan nog even door, totdat ze een miljoen op zak hebben. Dan hebben ze bewezen dat het systeem van werken, hypotheken, lenen en al dat soort standaard regels hebben doorbroken. Buiten deze serieuze gedachte die erachter zit, geven de heren aan vooral erg veel lol te hebben in het ruilen.


Aanrader!

Het hele verhaal tot op heden is gefilmd, om er uiteindelijk een documentaire van te maken. Vooral naar de volgende stap, het ruilen van het huis in Zuid-Duitsland, zijn we erg benieuwd. Het schijnt een erg mooi 6-persoons appartement op een mooie plek in een skigebied te zijn, wie wil dat nou niet?! Als je dus iets te ruilen hebt, kun je je altijd melden. Om alvast te leren van de meesters, kun je beginnen met het bekijken van het filmpje, om ook een echte ruilbaas te worden. En als je niks te ruilen hebt, maar toch wilt besparen, heeft JouwAanbieding natuurlijk altijd de mooiste Dagdeals voor je klaarstaan!

Geplaatst op 20 februari 2015

Delen via:

Nikie

Over Nikie

Met een kritische blik en met een flinke dosis humor schrijft Nikie de meest adembenemende verhalen met een lach. Ook andere taken gaat zij niet uit de weg en lost alles razendsnel op. Nikie heeft een neusje voor de beste aanbiedingen die jij niet mag missen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wim Sonneveld (1917 - 1974)Nederlandse cabaretierWim Sonneveld
  • Fabien Barthez (51)Franse oud-doelmanFabien Barthez
  • Ray Slijngaard (51)Nederlandse rapper (2 Unlimited)Ray Slijngaard
  Verleden vandaag
  • Beatrix en Claus verloven zich (1965)Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg. In maart een jaar later trouwen zij.Beatrix en Claus verloven zich
  • 1e satelliet telefoongesprek (1965)Amerika en Europa houden het eerste commerciele telefoongesprek via een kunstmaan, ofwel satelliet.1e satelliet telefoongesprek
  Spreuk van de dag

  Een ICTer die zijn griepvirus verspreid, is nooit grappig.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven