Blog

V&D na veel inzet toch weer in zwaar weer

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 23/12/2015

23
dec

Het gaat niet goed met V&D. Na een moeilijk jaar zijn ze nu nog steeds niet uit de problemen en hebben ze de webshop tijdelijk moeten sluiten. In 2015 zijn er veel veranderingen geweest om de beleving van de klant te optimaliseren, maar helaas zonder succes.

Na alle moeite die V&D heeft gedaan om weer in de running te komen, bevindt het warenhuis zich nu toch weer in zwaar weer. V&D heeft uitstel van betaling gevraagd omdat er te weinig inkomsten zijn en ze niet op kunnen botsen tegen de hoge lonen en huurkosten. Begin dit jaar ontving de winkel miljoenen van Sun Capital, de eigenaar van V&D, om er weer bovenop te komen. Er zijn verschillende acties ondernomen om de winkelbeleving te verbeteren, maar het blijkt nu toch niet gelukt te zijn.

Crisis bij V&D

V&D slaagt er al jaren niet in om uit de rode cijfers te komen. Sinds januari probeert de warenhuisketen met enkelen noodgrepen de eigen toekomst veilig te stellen. Helaas is dat tot op de dag van vandaag niet gelukt. In januari werd er een plan naar buiten gebracht met de ingrepen voor dit jaar. Zo werd er per 1 februari gekort op de salarissen van ongeveer 5.000 werknemers en werd er ook verwacht dat er winkels zouden sluiten, maar dat is tot heden nog niet gebeurt. ‘’Het gaat niet goed’’ volgens directeur John van der Ent, die aan de Nederlandse shoppers laat weten dat V&D zich opnieuw moet uitvinden.

Webwinkel gesloten

In 2014 stond er een nieuw winkelconcept klaar voor V&D, maar dit niet door. Het warenhuis had er voor gekozen om te investeren in de webshop. De webwinkel werd zowel aan de voorkant als aan de achterkant vernieuwd. De website had een volledige nieuwe look & feel gekregen, met een enorme hoeveelheid functionaliteiten en een nieuw order management systeem. Deze veranderingen moesten ervoor zorgen dat de consument een betere beleving kon ervaren. De site werd ontwikkeld vanuit de mobile first gedachte, maar inmiddels heeft V&D aangekondigd de website stil te leggen. Wanneer je naar de website van het warenhuis gaat krijg je alleen het persbericht te zien waarin staat dat ze uitstel van betaling hebben gekregen en wachten op meer duidelijkheid.

Veranderingen

Naast de veranderingen aan de website zijn er ook in de fysieke winkels aanpassingen doorgevoerd dit jaar. Zo werden er in de V&D’s van Almere, Amstelveen en Uden bestelzuilen geplaatst. Als iets niet op voorraad was in de winkel kon je het direct bestellen en betalen via 1 van de zuilen. Klanten uit Utrecht en Groningen konden gekochte artikelen uit de winkel dezelfde dag nog thuis laten bezorgen.

In de komende periode blijven alle vestigingen van V&D en La Place open. Dit is van belang voor de schuldeisers en van groot belang om eventuele voortzetting van het bedrijf zo kansrijk mogelijk te laten zijn. Alleen de webshop van V&D is dus tot nader order gesloten.

Geplaatst op 23 december 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Brooke Shields (55)Amerikaanse actriceBrooke Shields
  • Ivo Niehe (74)Nederlandse televisiepresentatorIvo Niehe
  • Colin Farrell (44)Ierse acteurColin Farrell
  Verleden vandaag
  • Opening Sprookjesbos (1952)In pretpark de Efteling in Kaatsheuvel wordt het Sprookjesbos vandaag officieel geopend.Opening Sprookjesbos
  • Ontdekking Catacomben van Rome (1578)Per toeval worden de Catacomben van Rome gevonden, een groot tunnelstelsel onder en nabij de Italiaanse stad.Ontdekking Catacomben van Rome
  Spreuk van de dag

  Lachers houden van het leven, spotters houden van zichzelf.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven