Blog

Webwinkels van Create2Fit failliet verklaard

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 4/1/2019

4
jan

Create2Fit, het moederbedrijf van webshops als Televisiewinkel.nl, Barbecueshop.nl en Koffiediscounter.nl, is failliet verklaard. Ondanks inspanningen van ondernemers Tom Coronel en Marc Koster om het bedrijf weer nieuw leven in te blazen, leed het de afgelopen jaren verlies. Er is inmiddels interesse getoond in een doorstart.


Het failliet verklaarde Create2Fit van ondernemers Marc Koster en Tom Coronel telt 41 werknemers. Het is al een paar dagen onmogelijk om producten te bestellen op de zes webshops Televisiewinkel.nl, Koffiediscounter.nl, Barbecueshop.nl, Koffiestore.nl, Sneeuwkettingen.com en Phurby.nl. Hierop is te lezen dat deze 'wegens omstandigheden' tijdelijk zijn gesloten. Het is nog niet duidelijk wat het faillissement betekent voor de medewerkers van het Naardense bedrijf.

Geen consumentenleed

Volgens Koster zijn er geen lopende bestellingen meer bij de webwinkels van Create2Fit, weet Twinkle. "We hebben sinds vorige week donderdag de winkelwagen uitgeschakeld. En sinds 1 januari zijn de voorraden van de website gehaald. Dus consumenten hebben sinds die tijd niet meer kunnen bestellen. Puur ook om te voorkomen dat er gedupeerden zouden zijn." Volgens Koster is de laatste order op oudejaarsdag uitgeleverd. "We hebben absoluut geen ellende met consumenten, daar hebben we heel bewust op aangestuurd om dat te voorkomen."

Mogelijke doorstart

Er zijn enkele partijen die zich hebben gemeld om onderdelen van het gisteren failliet verklaarde bedrijf Create2Fit over te nemen. Dat bevestigt directeur Marc Koster desgevraagd aan Twinkle. Om welke partijen en onderdelen het gaat, kan Koster nog niet zeggen. Gisteren is de curator voor het eerst bij de onderneming langs geweest. Over een maand hoopt Koster meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van Create2Fit.

Over Create2Fit

Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Marc Koster, later kwam Tom Coronel erbij. In 2009 werd een meerderheidsbelang verkocht aan Wehkamp, dat op haar beurt weer in handen van RFS Holland Holding kwam. In 2017 kocht Coronel het bedrijf naar eigen zeggen voor een euro weer terug van RFS, dat het bedrijf wilde liquideren. Het plan was destijds om het bedrijf in kleinere vorm weer op te bouwen. Zo werden enkele webwinkels gesloten en ging het bedrijf verder met minder personeel. In gesprek met Twinkle stelde Koster begin vorig jaar: 'We zijn nu helemaal klaar om deze verliesgevende organisatie weer te transformeren in een winstmachine'. Dit lijkt nu niet te zijn gelukt.

Geplaatst op 4 januari 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Harry van Bommel (57)Nederlandse SP-politicusHarry van Bommel
  • Cas Jansen (42)Nederlandse acteurCas Jansen
  • Dennis Storm (34)Nederlandse tv-presentatorDennis Storm
  Verleden vandaag
  • Elke 4 jaar Olympische Spelen (1894)Het IOC, Internationaal Olympisch Comite, besluit vandaag om iedere 4 jaar Olympische Spelen te organiseren.Elke 4 jaar Olympische Spelen
  • 3 dagen tennis strijd (2010)Op Wimbledon komt een eind aan de langste tenniswedstrijd in de geschiedenis. Na 3 dagen verslaat Isner Mahut.3 dagen tennis strijd
  Spreuk van de dag

  Morgenstond heeft een kater in de mond.

  Website van de dag
  GadgetKnaller.nl screenshot
  GadgetKnaller.nlBegonnen als stageproject, maar uitgegroeid tot een waardige dagaanbieder.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven