Blog

Week voor Kerst 2016 recordweek voor PostNL

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 27/12/2016

27
dec

Pakketbezorger PostNL heeft in de week voor Kerst haar drukste week ooit beleefd. Het bedrijf wist een nieuw weekrecord te noteren van 5,5 miljoen pakketten. Het nieuwe record komt voornamelijk volgens PostNL voort uit de stijging in online bestellingen en het online bestellen van boodschappen en maaltijdboxen.

600 extra bezorgers

PostNL heeft de afgelopen jaren genoeg ervaring opgedaan om te kunnen concluderen dat de week voor Kerst de drukste periode van het jaar is. De pakketbezorger had zich dan ook goed voorbereid op de piek in pakketten die moesten worden bezorgd. Er werden 600 extra bezorgers ingezet om alle pakketten op tijd bij het juiste adres af te leveren. Er werden in een week maar liefst 5,5 miljoen pakketten door PostNL bezorgd, een nieuw weekrecord voor het bedrijf.

Op volle kracht

Gerrit Mastenbroek, directeur PostNL Pakketten, blikt terug op de recorddrukte bij de pakketbezorger. "Onze sorteercentra hebben deze weken op volle kracht gedraaid. Op de drukste momenten verwerkten we zelfs 40 pakketten per seconde", aldus Mastenbroek. "Sinds de aankomst van Sinterklaas op 12 november tot aan Kerstmis hebben we 23,8 miljoen pakketten bezorgd, alles achter elkaar is dat ruim de afstand van Amsterdam naar de Noordpool".

Boodschappen en maaltijdboxen

PostNL laat weten dat inwoners van Boxmeer, Duiven en Waddinxveen per persoon het meeste aantal pakketjes bestelden. Het merendeel van deze pakketten bestond uit online bestellingen van boodschappen en maaltijdboxen. Het lijkt er dan ook op dat veel mensen dit jaar hun kerstdiners online hebben besteld. In Nederland kozen 29 partijen voor PostNL om maaldtijdboxen en boodschappen de consumenten thuis te bezorgen.

Geplaatst op 27 december 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Sjoerd Pleijsier (67)Nederlandse acteur en tekstschrijverSjoerd Pleijsier
  • Wim Kan (1911 - 1983)Nederlandse cabaretierWim Kan
  • Martin Luther King (1929 - 1968)Amerikaanse dominee, politiek leiderMartin Luther King
  Verleden vandaag
  • Lancering Wikipedia (2006)De Engelstalige variant van Wikipedia wordt gelanceerd. Wikipedia is de eerste online encyclopedie.Lancering Wikipedia
  • Premiere van het Zwanenmeer (1895)De beroemde balletopvoering 'het Zwanenmeer' van Tchaikovsky beleeft zijn première in St. Petersburg, Rusland.Premiere van het Zwanenmeer
  Spreuk van de dag

  Iedere kwestie heeft 2 meningen. De verkeerde en die van mij.

  Website van de dag
  Droneshop.nl screenshot
  Droneshop.nlDe webshop met een ruim assortiment aan drones voor luchtfotografie, droneracing en professioneel gebruik.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven