Blog

Wehkamp.nl overgenomen door Apax Partners

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 6/7/2015

6
jul

Wehkamp.nl is overgenomen door de investeringsmaatschappij Apax Partners. Aandeelhouders Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof en Berend van der Maat hebben hun meerderheid verkocht aan de Engelse partij voor een bedrag van 450 miljoen euro. Apax Partners had eerder belangen in o.a. Autotrader, NXP en Tommy Hilfiger. Met de overname hoopt Wehkamp.nl haar stevige marktpositie in Nederland te versterken.

Wehkamp is niet de enige betrokken partij bij de overname door Afax. Wehkamp.nl maakt namelijk deel uit van de RFS Holding, ook verantwoordelijk voor Fonq.nl, Lacent en Create2Fit (o.a. Plasmadiscounter.nl). CEO Gert van de Weerdhof is verheugd over de nieuwe mogelijkheden voor RFS: "De afgelopen jaren hebben de op groei gerichte investeringen hun vruchten afgeworpen en zijn onze resultaten sterk verbeterd. Door de inbreng van kapitaal en expertise van Apax Partners kunnen we met Wehkamp nóg sneller innovaties uitrollen met een accent op klantbeleving, een breder assortiment en de beste service propositie. Ik ben enthousiast over Apax Partners als een krachtige nieuwe aandeelhouder, die zijn vertrouwen in onze strategie en mensen duidelijk heeft uitgesproken én die waardevolle ervaring met groeibedrijven zoals Tommy Hilfiger, Autotrader en Exact meebrengt".

Innovatie

Door de inbreng van het kapitaal en expertise van Apax Partners kan Wehkamp sneller innovaties uitrollen met een focus op klantbeleving, een breder assortiment en de beste service. De succesvolle strategie van Wehkamp resulteerde vorig jaar al in een groeiversnelling, waardoor de consumentenomzet 12% steeg naar €546 miljoen.Wehkamp is één van de weinige online retailers die behalve groei van de omzet ook een winstontwikkeling in de dubbele cijvers laat zien.

Geschiedenis Wehkamp

Wehkamp werd in 1952 opgericht door Herman Wehkamp in Slagharen. Wehkamp was geen echte fysieke winkel, maar een winkel waar de klant kon bestellen aan de hand van een catalogus. De stap naar het internet was natuurlijk onvermijdbaar en in 1995 opende Wehkamp de digitale deuren van haar online winkel. Inmiddels is Wehkamp in Nederland uitgegroeid tot online marktleider in fashion, sport & vrije tijd, beauty & wellness en home.

Geplaatst op 6 juli 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Estée Lauder (1906 - 2004)Oprichtster van het Amerikaanse cosmeticabedrijf 'Estee Lauder'.Estée Lauder
  • Carry Slee (73)Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken zijn verfilmd.Carry Slee
  • Pamela Anderson (55)Amerikaanse actrice en Playmate. Werd bekend de serie 'Baywatch'.Pamela Anderson
  Verleden vandaag
  • Invoering rookverbod horeca (2008)Het algemeen rookverbod wordt ingevoerd in de Nederlandse horeca.Invoering rookverbod horeca
  • Eerste Sony walkman (1979)Elektronicafabrikant Sony lanceert het eerste, op batterijen werkende, apparaat dat cassettes kan afspelen: de Walkman.Eerste Sony walkman
  Spreuk van de dag

  Wie wil, zoekt een mogelijkheid. Wie niet wil, zoekt een reden.

  Website van de dag
  Dagaanbieding.net screenshot
  Dagaanbieding.netEen leuk actueel aanbiedingenoverzicht. Iedere 24 uur worden de acties volledig vernieuwd.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven