Blog

Zuinig douchen met de Hydrao shower

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Klaas
Categorie: Besparen
Geplaatst op: 5/1/2016

5
jan

Lekker lang douchen, wie houdt er niet van? Zeker in de donkere koude maanden is douchen voor menigeen een ritueel waar men slecht afscheid van kan nemen. Maar met de douche-tijd stijgt ook het watergebruik. Het Franse bedrijf Start & Blue brengt nu een slimme douchekop op de markt die doucheliefhebbers kan helpen het watergebruik binnen de perken te houden.

Hydrao douchekop

Start & Blue

Met een beetje genieten van een warme douche is uiteraard niets mis. Wel is het belangrijk het waterverbruik en de daarbij behorende waterrekening en de impact op het milieu in de gaten te houden. Maar hoe lang sta je nu eigenlijk te douchen? Zeker wanneer je 's ochtends half slapend de douchecabine in stapt, is het haast onmogelijk de liters te tellen. Het Franse Start & Blue lijkt daar nu een slimme oplossing voor te hebben bedacht. Met de Hydrao wil het bedrijf het gemiddelde waterverbruik van ongeveer 80 liter, terugbrengen naar 55 liter. 

LED lampjes

De Hydrao is een slimme douchekop waarin LED lampjes zijn gebouwd. De lampjes geven met verschillende kleuren het waterverbruik aan. De eerste 10 liter van je douche-sessie kleurt de douche groen. Hierna volgt een blauwe gloed totdat je 30 liter hebt gebruikt. Na 30 liter kleuren de LED lampjes rood, en wanneer de grens van 50 liter water is bereikt, gaan de LED lampjes rood knipperen om, met het oog op je waterverbruik, je te adviseren de douchebeurt af te breken.

 

Smartphone app

Voor de lampjes in Hydrao shower zijn geen batterijen nodig maar de waterstroom door de douchekop wordt gebruikt om stroom op te wekken. Daarnaast kan de Hydrao via Bluetooth worden verbonden met een smartphone app. Deze maakt het mogelijk om je douchegebruik op te slaan en later terug te kijken. Ook is het mogelijk om je eigen verbruikdrempels en kleurkeuzes in te stellen. 

Geplaatst op 5 januari 2016

Delen via:

Klaas

Over Klaas

De technische man van JouwAanbieding die zijn hand niet omdraait voor een stukje code. Sinds de start is Klaas verantwoordelijk voor de techniek van het dagaanbiedingen overzicht. Ook voor andere taken draait deze alleskunner zijn hand niet om. Klaas heeft een neusje voor de beste tech deals.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wim Sonneveld (1917 - 1974)Nederlandse cabaretierWim Sonneveld
  • Fabien Barthez (51)Franse oud-doelmanFabien Barthez
  • Ray Slijngaard (51)Nederlandse rapper (2 Unlimited)Ray Slijngaard
  Verleden vandaag
  • Beatrix en Claus verloven zich (1965)Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg. In maart een jaar later trouwen zij.Beatrix en Claus verloven zich
  • 1e satelliet telefoongesprek (1965)Amerika en Europa houden het eerste commerciele telefoongesprek via een kunstmaan, ofwel satelliet.1e satelliet telefoongesprek
  Spreuk van de dag

  Een ICTer die zijn griepvirus verspreid, is nooit grappig.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven