Blog

4K-versie Xbox One eind 2017 verwacht

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 11/4/2017

11
apr

Microsoft is onder de naam 'Project Scorpio' druk bezig geweest met de ontwikkeling van een snellere Xbox One. De nieuwe variant van de Xbox console wordt eind 2017 op de markt gebracht. De tegenhanger van de Sony PS4 Pro is uitgerust met een grafische processor die 30% sneller is dan die van de reguliere Xbox.

Project Scorpio

Microsoft brengt eind dit jaar een snellere 4K-versie van de Xbox One op de markt. De console, nu nog bekend onder de noemer 'Project Scorpio', wordt aangekondigd met een aantal indrukwekkende specificaties. De grafische processor krijgt 1172 MHz in vergelijking met 853 MHz op de reguliere Xbox One, wat de processor 30% sneller maakt. Naast ondersteuning van 4K-resolutie is de Scorpio ook compatible met VR-functionaliteiten. De console heeft 12 GB GDDR5-werkgeheugen en 1 TB aan opslagruimte. De verkoopprijs voor de nieuwe Xbox One is nog niet bekend.

Op het gebied van 4K-ondersteuning kon Microsoft niet achterblijven; Sony presenteerde in 2016 al een 4K-versie van haar console met de naam Playstation 4 Pro. Sony is dankzij de Playstation nog steeds marktleider op het gebied van game consoles, maar met de snellere Xbox One hoopt Microsoft meer gamers aan zich te binden. Het feit dat de Xbox One Scorpio ook oudere games kan afspelen, zelfs als die geen 4K-resolutie ondersteunen, is in ieder geval een dik pluspunt.

Concurrentiestrijd

De zogenaamde 'console war' tussen Microsoft en Sony is vergelijkbaar met die van Apple en Samsung. Dankzij continue verbeteringen om het product van de concurrent te overtreffen wordt de kwaliteit van zowel smartphones als game consoles steeds hoger. De meningsverschillen over welke hardware uiteindelijk het beste is blijven echter altijd bestaan. Er zijn fanatieke Playstation gamers en fanatieke Xbox gamers. De specificaties spreken uiteraad voor zich, maar weet wel dat een console pas optimaal kan presenteren wanneer je TV over vergelijkbare specs beschikt. Wanneer je van plan bent om de snellere Xbox One te kopen voor de 4K-ondersteuning, kun je beter ook meteen een 4K HDR TV op je verlanglijstje plaatsen. Zo weet je zeker dat je tijdens het gamen van haarscherp beeld en indrukwekkende grafische prestaties kan genieten.

Geplaatst op 11 april 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Sven Kramer (38)Nederlandse schaatserSven Kramer
    • Rolf Wouters (61)Nederlandse presentatorRolf Wouters
    • Michael Moore (70)Geengageerde schrijver/tv/filmmaker uit de Verenigde Staten.Michael Moore
    Verleden vandaag
    • PSV landskampioen (2005)PSV wordt voor de 18e keer landskampioen voetbal.PSV landskampioen
    • Wereldboekendag (2011)Op 23 april wordt in meer dan 100 landen de UNESCO Wereldboekendag gevierd.Wereldboekendag
    Spreuk van de dag

    Je hoeft niet snel te zijn, als je maar opschiet.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven