Blog

Alle Kijkshop filialen per direct gesloten

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 24/1/2018

24
jan

Trouwe klanten die gisteren van plan waren een Kijkshop-winkel te bezoeken stonden voor een gesloten deur. Het Zweedse moederbedrijf van Kijkshop bracht het nieuws naar buiten dat voor alle winkels faillissement is aangevraagd en dat zowel de winkels als webwinkel per direct zijn gesloten. De beslissing komt voort uit de plannen om Kijkshop volledig te herpositioneren met behulp van het TONE-platform en de Kijk Bij Mij-app.

Kijkshop winkels dicht

Afgelopen dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat alle filialen van Kijkshop per direct worden gesloten en dat het faillissement voor alle winkels reeds is aangevraagd. Ook de webwinkel is per direct gesloten. Dit besluit werd gemaakt door Listérus & Partners Capital Advisors AB, het Zweedse bedrijf dat sinds 2015 eigenaar is van het bedrijf. De sluiting en het faillissement hebben geen invloed op het nieuwe P2P-platform TONE en de nieuwe Kijk Bij Mij-app die afgelopen jaar met behulp van crowdfunding door Kijkshop werd gelanceerd. De app is ontwikkeld om consumenten via live video andere consumenten te adviseren over hun aankoop en is inmiddels meer dan 100.00 keer gedownload.

Focus op Social Commerce

Kijkshop gooide in 2017 het roer compleet om en zet vol in op zogenaamde 'social commerce' met het people-2-people platform TONE. Het bedrijf koos daarom voor crowdfunding om kapitaal voor het nieuwe project te verzamelen. Nu heeft het Zweedse moederbedrijf van Kijkshop besloten alle winkels te sluiten en faillissement voor alle filialen aan te vragen. Ruim 400 werknemers komen op straat te staan, tenzij een doorstart kan worden gerealiseerd door de aangewezen curator.

Herpositionering

In maart 2015 werd Kijkshop gekocht door het Zweedse investeringsbedrijf Listérus & Partners Capital Advisors AB. Op het hoogtepunt had Kijkshop meer dan 100 filialen. In maart 2017 liet het bedrijf weten 20 van haar 87 overgebleven fillialen te sluiten vanwege tegenvallende omzetcijfers en verliezen. Een deel van de winkels werd verkocht aan Neckermann. De herpositionering van Kijkshop wordt mede mogelijk gemaakt door ruim 20 miljoen euro aan kapitaalinjecties van de investeringsmaatschappij.

Geplaatst op 24 januari 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wim Sonneveld (1917 - 1974)Nederlandse cabaretierWim Sonneveld
  • Fabien Barthez (51)Franse oud-doelmanFabien Barthez
  • Ray Slijngaard (51)Nederlandse rapper (2 Unlimited)Ray Slijngaard
  Verleden vandaag
  • Beatrix en Claus verloven zich (1965)Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg. In maart een jaar later trouwen zij.Beatrix en Claus verloven zich
  • 1e satelliet telefoongesprek (1965)Amerika en Europa houden het eerste commerciele telefoongesprek via een kunstmaan, ofwel satelliet.1e satelliet telefoongesprek
  Spreuk van de dag

  Een ICTer die zijn griepvirus verspreid, is nooit grappig.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven