Blog

Betalen met een glimlach bij KFC

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 1/9/2017

1
sep

Fastfood-keten Kentucky Fried Chicken is druk bezig met het testen van speciale betaalzuilen waarmee je kan betalen met een glimlach. In een KFC-vestiging in Hangzhou, China gebruikt KFC gezichtsherkenningstechnologie in combinatie met de populaire betaalapp Alipay. Jouw gezicht wordt herkend wanneer je kiest voor de glimlach-betaaloptie, waarna het te betalen bedrag kan worden gekoppeld aan jouw persoonlijke Alipay account. Laat je portemonnee maar thuis!

Smile for chicken!

KFC test momenteel een innovatieve technologie in een van haar Chinese restaurants waarmee betalen met een glimlach mogelijk is. Via een speciale betaalzuil is het mogelijk om eten te bestellen en af te rekenen door je gezicht te laten scannen. Dankzij gezichtsherkenningstechnologie kan het gezicht van een klant worden gekoppeld aan hun persoonlijke Alipay account, een betaalapp die net als WeChat en Apple Pay veelvuldig wordt gebruikt in China. Alipay is een initiatief van e-commerce gigant Alibaba, moederbedrijf van o.a. Aliexpress..

Mobiel betalen

Wanneer je liever niet gescand wil worden door de bijzondere kassa van KFC, kun je ervoor kiezen om je maaltijd te betalen met je mobiele telefoon. Je scant een QR-code op het scherm van de zuil en betaalt vervolgens via Alipay of WeChat. China is koploper op het gebied van mobiele betalingen. Zo'n 195 miljoen Chinezen hebben in 2016 een mobiele betaling uitgevoerd.

Andere testen

De gezichtsherkenningstechnologie die KFC gebruikt in haar restaurant is ontwikkeld door Ant Financial, net als Alipay onderdeel van Alibaba. De eerste betaalzuil staat in de KPro foodcourt in Hanghzou, de stad waar het hoofdkantoor van Alibaba is gevestigd. Het is trouwens niet de eerste keer dat KFC in zee gaat met een e-commerce gigant. Baidu, één van Alibaba's grootste concurrenten, heeft vorig jaar samengewerkt met KFC voor het testen van een vergelijkbare betaaltechnologie.

Geplaatst op 1 september 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven