Blog

Blokker Holding sluit 200 Blokker en Marskramer winkels

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 16/5/2017

16
mei

Blokker Holding, het moederbedrijf van Blokker, heeft aangekondigd in het komende jaar 100 filialen te sluiten. Zusterbedrijf Marskramer gaat verder als franchiseformule en sluit 100 extra winkels. Daarnaast worden de bekende winkelketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in te etalage gezet. Door zich volledig te richten op slechts één winkelformule verwacht Blokker het hoofd boven water te kunnen houden in de zeer concurrerende retailmarkt.

200 winkels

Blokker gaat zich vanaf dit jaar richten op één winkelformule. Er worden 100 Blokker winkels gesloten en ook nog eens 100 Marskramer winkels. Marskramer gaat verder als franchiseformule. De ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenox, Big Bazar en Leen Bakker worden verkocht. De bovenliggende organisatie Blokker Holding houdt uiteindelijk op te bestaan. Behoorlijk ingrijpende veranderingen, waarmee Blokker denkt sneller de kunnen inspelen op de veranderde wensen van consumenten. Er verdwijnen in totaal zo'n 1.900 banen in zowel de winkels als in de distributiecentra en op het hoofdkantoor. De winkels die worden gesloten maken structureel verlies en bevinden zich op onrendabele locaties. Blokker probeert haar andere winkelketens 'intact' te verkopen zodat de werkgelegenheid van 13.5000 werknemers wordt behouden.

Nieuwste Blokker

De 400 Blokker-vestigingen die na deze reorganisatie open blijven, worden omgebouwd tot een Nieuwste Blokker. De nieuwe formule werd vorig jaar april gelanceerd, waarbij 100 miljoen werd geinvesteerd in een nieuw logo, nieuwe indeling en uitstraling van zowel de fysieke winkels als de webshop. Ook nam Blokker reclamespots op met Amerikaanse actrice Sarah Jessica Partner in de hoofdrol. 200 Blokker-winkels zijn inmiddels omgebouwd tot Nieuwste Blokker waarbij een sterke verbondenheid met de webshop Blokker.nl centraal staat. Het bedrijf gaat zich volledig richten op deze winkelformule om haar sterke positie in het 'huishoud'-segment te behouden. Er is hierbij een grote rol weggelegd voor Nextail, de online organisatie van Blokker Holding. Deze partij moeten de online en e-commerce prestaties van Blokker in Nederland en België gaan aanjagen.

Geplaatst op 16 mei 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jimi Hendrix (1942 - 1970)Amerikaanse gitaristJimi Hendrix
  • Mark Spoon (1966 - 2006)Duitse trance- en technoproducer en DJMark Spoon
  • Frank Boeijen (65)Nederlandse zangerFrank Boeijen
  Verleden vandaag
  • Minimumloon ingevoerd (1968)Het minimumloon wordt ingevoerd in Nederland en vastgesteld op 100 gulden per week.Minimumloon ingevoerd
  • Belgie bij VN (1945)De Verenigde Naties hebben er een nieuwe lidstaat bij: Belgie wordt lid van de international organisatie.Belgie bij VN
  Spreuk van de dag

  Geluk is de kunst om een mooi boeket te maken met de bloemen die je hebt.

  Website van de dag
  Paiq.nl screenshot
  Paiq.nlLeuke datingsite waar je gratis en op een originele manier kan daten.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven