Blog

Blokker verkoopt woonwarenhuis Leen Bakker

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 23/5/2017

23
mei

Een dikke week na de aankondiging van een forse inkrimping van Blokker Holding komt het nieuws naar buiten dat de winkelketen Leen Bakker is verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde. In de wandelgangen werd al langer gepraat over een overname van Leen Bakker, dus het nieuws komt niet helemaal als een verrassing. Gilde is ook eigenaar van woonwarenhuis Kwantum en geeft aan dat de 2 merken naast elkaar blijven bestaan. De exacte verkoopsom is niet bekend.

Leenbakker overgenomen

De winkelketen Leen Bakker heeft een nieuwe eigenaar. Nadat Blokker Holding vorige week aankondigde de volledige focus op Blokker te leggen en haar andere winkelformules in de etalage te zetten, wordt nu bekend gemaakt dat investeringsmaatschappij Gilde het woonwarenhuis gaat overnemen. Leen Bakker, opgericht in 1928 door Cornelis Bakker, is sinds 1988 onderdeel van Blokker Holding. De keten heeft meer dan 180 filialen in de Benelux en op de Nederlandse Antillen. Gilde neemt Leen Bakker nu over voor een onbekend bedrag.

Gilde

Investeringsmaatschappij Gilde staat bekend om het overnemen van verschillende winkelformules in binnen- en buitenland. Gilde is onder andere eigenaar van Kwantum, concurrent van Leen Bakker op het gebied van wonen en interieur. Kwantum werd in 2015 door Gilde overgenomen van de Macintosch Retail Group, het inmiddels failliete moederbedrijf van Dolcis en Scapino.

Focus op Blokker

Leen Bakker is de eerste winkelformule van Blokker die wordt verkocht na de aankondiging van de imkrimping. Ook winkelformules als Xenos en Intertoys staan momenteel te koop. Blokker Holding wil met de verkoop van haar winkelketens de volledige focus leggen op Blokker en Blokker.nl. Diverse Blokker winkels in heel het land worden momenteel omgebouwd tot Nieuwste Blokkers filialen, waarbij de nadruk ligt op het samenspel tussen de fysieke winkels en de webshop.

Geplaatst op 23 mei 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Candy Dulfer (52)Nederlandse saxofonisteCandy Dulfer
  • Inge Diepman (58)Nederlandse radio- en tv-presentatriceInge Diepman
  • Thiemo de Bakker (33)Nederlandse tennisserThiemo de Bakker
  Verleden vandaag
  • Eerste emoticon gebruikt (1982)Computerwetenschapper Scott Fahlman gebruikt als eerste persoon een :-) emoticon op bulletinboard van zijn universiteit.Eerste emoticon gebruikt
  • 1e tekenfilm met geluid (1928)Walt Disney's Steamboat Willie wordt voor de eerste keer vertoond. Dit is de eerste tekenfilm met geluid.1e tekenfilm met geluid
  Spreuk van de dag

  Klaag niet over lawaai als het geluk bij je aanklopt.

  Website van de dag
  Kruidvat.nl screenshot
  Kruidvat.nlBestel eenvoudig en snel jouw favoriete artikelen. De volgende dag in huis!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven