Blog

Body & Fit gekocht door Iers miljardenbedrijf

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 7/2/2017

7
feb

De Nederlandse webwinkel Body & Fit is voor tientallen miljoenen euro's overgenomen door het Ierse bedrijf Glanbia. Met de overname haalt Glanbia genoeg kennis in huis om in rap tempo een netwerk van Europese webshops voor sport- en voedingssupplementen uit te rollen. In Nederland verandert er voor Body & Fit niets; het management blijft aan en er worden geen medewerkers ontslagen.

Overname door Glanbia

Bodyenfitshop.nl is voor tientallen miljoenen euro's overgenomen door Glanbia, een miljardenbedrijf uit Ierland. Hoeveel Glanbia exact heeft betaald voor Body & Fit is niet bekend. "Over de overnamesom doen we echter geen uitspraken", aldus marketingdirecteur René Smeding tegen Emerce. Tegelijkertijd met de overname van Body & Fit neemt Glanbia ook het Amerikaanse grasbedrijf Amazing Grass over.

Uitbreiding in Europa

Glanbia is wereldwijd marktleider op het gebied van sportvoeding, maar richt zich met haar eigen merken BSN, Optimum Nutrition en Isopore voornamelijk op zakelijke klanten. Om Europese consumenten te kunnen bedienen via een eigen verkoopkanaal ging Glanbia op zoek naar een geschikte partij en kwam vervolgens uit bij Body & Fit. Dankzij het Friese bedrijf kan de Ierse partij snel een netwerk van Europese webwinkels oprichten. "We hadden niet de intentie het bedrijf te verkopen en waren zelf al bezig in het buitenland te groeien. Met Glanbia kunnen we sneller Europa in", aldus Smeding. Voor de Nederlandse tak van Body & Fit veranderd er verder niet veel; het management blijft aan en het bedrijf gaat verder met het uitbreiden naar andere Europese landen.

BodyenFit.nl

BodyenFitshop.nl is dé expert op het gebied van voedingssupplementen, fitnessproducten, superfoods, vitamines, eiwitshakes en meer. Het bedrijf werd in 1995 opgericht en heeft een schat aan ervaring en kennis opgebouwd over specifieke sport- en voedingssupplementen. Naast de webwinkel heeft Body & Fit ook 2 vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Body & Fit heeft inmiddels ongeveer 400.000 klanten, waarvan 60% uit Nederland komt. Het aantal klanten uit Duitsland groeide vorig jaar met ongeveer 20%.

Geplaatst op 7 februari 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wim Sonneveld (1917 - 1974)Nederlandse cabaretierWim Sonneveld
  • Fabien Barthez (51)Franse oud-doelmanFabien Barthez
  • Ray Slijngaard (51)Nederlandse rapper (2 Unlimited)Ray Slijngaard
  Verleden vandaag
  • Beatrix en Claus verloven zich (1965)Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg. In maart een jaar later trouwen zij.Beatrix en Claus verloven zich
  • 1e satelliet telefoongesprek (1965)Amerika en Europa houden het eerste commerciele telefoongesprek via een kunstmaan, ofwel satelliet.1e satelliet telefoongesprek
  Spreuk van de dag

  Een ICTer die zijn griepvirus verspreid, is nooit grappig.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven