Blog

Bol.com begint bouw nieuw distributiecentrum

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 6/2/2019

6
feb

Bol.com start vandaag met de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. Ook deze wordt 50.000 vierkante meter groot. Hiermee wordt het bestaande distributiecentrum, dat in 2017 is opgeleverd, uitgebreid. In totaal staat er straks 100.000 m2 aan ruimte vanwaaruit de pakketjes worden verzonden.


Begin 2016 startte bol.com met de bouw van haar eerste eigen fulfilment center in Waalwijk. Al snel werd duidelijk dat Bol.com (te) snel groeit en werd bekendgemaakt dat er opnieuw in Waalwijk wordt gebouwd. Naar verwachting zal de uitbreiding in de loop van 2021 officieel in gebruik worden genomen. “Deze uitbreiding, nog geen jaar na de opening van ons eerste eigen fulfilment center, stelt ons in staat om ook bij toenemende volumes een goede service te blijven verlenen voor onze klanten en voor onze partners die verkopen via bol.com. Het biedt ons behalve de ruimte voor verdere groei tevens de mogelijkheid om te blijven innoveren”, aldus Huub Vermeulen, algemeen directeur bij bol.com eerder.

Meerdere etages
Het nieuwe distributiecentrum wordt qua vorm ongeveer een kopie van naastgelegen pand. Ook 50.000 vierkante meter groot qua grondoppervlak. De nieuwe locatie wordt veertig meter hoog. Daardoor wordt het mogelijk om in etages te werken, weet Emerce. Deze tweede hal wordt aangesloten op de eerste. Ze vormen in die zin één geheel. De nieuwe locatie zal meer automatisering en mechanisering bevatten. Dat is volgens het platform geen luxe maar wordt inmiddels een voorwaarde omdat het voor de logistieke branche steeds moeilijker wordt om mensen te vinden, ook in het buitenland.

Bol.com sluit ook niet uit dat er meer ‘twee uurs-locaties’ komen naast die bij Amsterdam. Daardoor wordt het mogelijk om in grotere delen van Nederland supersnel pakketjes uit een kernassortiment van duizenden items binnen 120 minuten te leveren.

Vorige maand maakte journalist Jeroen van Bergeijk bekend 5 weken undercover bij het distributiecentrum in Waalwijk te hebben gewerkt. Zijn bevindingen, onder andere over automatisering en de werkdruk, beschreef hij in de Volkskrant. 

Geplaatst op 6 februari 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Matthew Perry (50)Amerikaans-Canadese acteur (Chandler in serie Friends)Matthew Perry
  • Bill Clinton (73)Amerikaanse presidentBill Clinton
  • Cor Bakker (58)Nederlands pianist en orkestleiderCor Bakker
  Verleden vandaag
  • 3e gouden medaille voor Anky (2008)Anky van Grunsven wint haar derde achtereenvolgende gouden medaille op de Olympische Spelen van Peking.3e gouden medaille voor Anky
  • Ongeluk Pukkelpop (2011)Na aanleiding van een dodelijk ongeluk veroorzaakt door noodweer, wordt het Belgische festival Pukkelpop gestaakt.Ongeluk Pukkelpop
  Spreuk van de dag

  Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.

  Website van de dag
  Spartoo.nl screenshot
  Spartoo.nlEen van de grootste online schoenwinkels van Nederland! Kies uit meer dan 25.000 modellen..Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven