Blog

Bol.com sterkste merk Nederlandse boekensector 2016

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Klaas
Categorie: Merken
Geplaatst op: 16/6/2016

16
jun

Na een lange tijd waarin het steeds slechter ging met het imago van de Nederlandse boekensector, schijnt er nu weer licht aan het eind van de tunnel. Uit onderzoek blijkt dat de reputatie weer aan het stijgen is.

Bol.com sterkste merk boekensector 2016

Boekensector Merkenonderzoek

Elke twee jaar onderzoekt Hendrik Beerda Brand Consultancy het imago van de Nederlandse boekensector. De merkadviseur ondervroeg in zijn laatste onderzoek 1100 Nederlanders op hun beeld van "merken" uit de boekensector (onder andere schrijvers, boekwinkels en uitgeverijen). Gemiddeld is de reputatie van de merken sinds 2014 met 4 procent gestegen.

Bol.com

Het sterkste merk van de afgelopen 2 jaar is Bol.com. De online shop biedt een enorm uitgebreid assortiment van boeken, dvd's en andere producten aan. De webshop heeft de hoogste groeiverwachting in de sector. Bol.com wordt gevolgd door Dick Bruna. De inmiddels 88-jarige Nederlands vormgever, vooral bekend van Nijntje, scoort nog altijd goed met zijn boeken.

Schrijvers

Ook de Bibliotheek doet het beter dan voorheen, de nationale boekenuitlener is de verrassende nieuwkomer in de top-10. Winkelketen Primera stijgt ook een paar plaatsen en komt de top-10 binnen, de Boekenweek en de Kinderboekenweek handhaven hun hoge noteringen in de sterkste merken lijst. Andere schrijvers die goed presteren zijn Carry Slee, Saskia Noort en Maarten 't Hart.

Klaas

Over Klaas

De technische man van JouwAanbieding die zijn hand niet omdraait voor een stukje code. Sinds de start is Klaas verantwoordelijk voor de techniek van het dagaanbiedingen overzicht. Ook voor andere taken draait deze alleskunner zijn hand niet om. Klaas heeft een neusje voor de beste tech deals.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Nicole Richie (42)Amerikaanse realitysoap-ster en actriceNicole Richie
  • Bill Murray (73)Amerikaans acteurBill Murray
  • Stephen King (76)Amerikaans schrijverStephen King
  Verleden vandaag
  • Openstelling Google+ (2011)Het sociaal mediaplatform Google+ wordt na een testperiode voor iedereen opengesteld.Openstelling Google+
  • Start bouw Burj Khalifa (2004)In Dubai start men met de bouw van Burj Khalifa, een wolkenkrabber met een lengte van maar liefst 828 meter.Start bouw Burj Khalifa
  Spreuk van de dag

  Vandaag komt maar 1 keer, want morgen is vandaag al niet meer.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven