Blog

Bretoniere Groep failliet

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Merken
Geplaatst op: 11/3/2019

11
maa

Bretoniere Groep, moederbedrijf van merken als Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam vraagt faillissement aan. Bij Bretoniere Groep werken 115 mensen. Het is niet duidelijk wat er met de banen gebeurt.

Het bedrijf kampte naar eigen zeggen al langere tijd met dalende omzetten. Het bedrijf verklaart: "De schoenensector verkeert al jaren in zwaar weer. Ook voor Bretoniere Group hebben de marktomstandigheden geleid tot aanhoudend teruglopende omzetten. De afgelopen periode is door 
betrokkenen gewerkt aan een duurzame toekomst." De schoenensector heeft volgens het bedrijf niet weten te profiteren van de huidige economische voorspoed. Sinds het eind van de economische crisis zijn de omzetten tot wel een kwart gedaald.Een zoektocht naar een strategische partner haalde niets uit.

Uitspraak volgt

Afgelopen week ging de groothandel failliet en later volgde ook de aanvraag van het faillissement voor de overige bedrijfsonderdelen, waaronder de eigen webshop en winkels. De verwachting is dat het faillissement dinsdag wordt uitgesproken. Vooralsnog zijn winkels en webshop open. De directie betreurt het faillissement, maar hoopt dat er een doorstart kan worden gemaakt. In het licht daarvan kan het bedrijf geen verdere mededelingen doen.

Geplaatst op 11 maart 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Stan Valckx (58)Voetbal analist en voormalig voetballerStan Valckx
  • Robert ten Brink (66)Nederlandse presentatorRobert ten Brink
  • Dannii Minogue (50)Australische zangeres (zusje Kylie Minogue)Dannii Minogue
  Verleden vandaag
  • Opening opera Sydney (1973)Het beroemde Sydney Opera House, thuisbasis van o.a. de Sydney Symphony, wordt geopend. Het operagebouw staat op de werelderfgoedlijst.Opening opera Sydney
  • Oprichting VU Amsterdam (1880)De Vrije Universiteit van Amsterdam wordt opgericht. 5 hoogleraren geven in het eerste jaar les aan 5 studenten.Oprichting VU Amsterdam
  Spreuk van de dag

  Face your problems, don't Facebook them.

  Website van de dag
  BurgerKing.nl screenshot
  BurgerKing.nlInternationale fastfoodketen met vestigingen over de hele wereld. Check het menu en leuke acties.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven