Blog

Brexit verdrijft iBOOD uit Verenigd Koninkrijk

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 7/6/2018

7
jun

iBOOD is sinds enkele maanden niet meer actief in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Deze beslissing heeft mede te maken met de onzekerheid als gevolg van de Brexit, zo meldt RetailTrends.

ibood boxes

Buitenland

Het van oorsprong Nederlandse iBOOD is nu nog in vier buitenlandse landen actief, namelijk België, Duitsland, Oostenrijk en Polen. Nieuwe landen staan op korte termijn niet op de planning. Het sterk op prijs gerichte concept past niet overal, vertelt Robert Jonker, klantenservicemanager van iBOOD.

Jonker noemt 24/7 klantenservice en bezorging de volgende dag, waardoor producten duurder zouden worden, als voorbeelden. "Mensen moeten dat begrijpen." Alleen Nederland, Polen en België zijn volgens Jonker echt prijsgedreven, terwijl Duitsland dat al minder heeft. "Daar moeten we er harder aan trekken om te bewijzen dat je bij ons voor een lage prijs, binnen kantoortijden, iets gelijkwaardigs krijgt aan wat anderen buiten werktijden leveren." Zo lukt het iBOOD in Duitsland soms om producten goedkoper aan te bieden dan Amazon, zegt Jonker.

Media-Saturn Group

Rond de overname van iBOOD door Media-Saturn Group in 2015, was het plan juist om binnen een jaar meer landen toe te voegen. Op de langere termijn behoort dat volgens Jonker nog steeds tot de mogelijkheden.

Geplaatst op 7 juni 2018

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven