Blog

Burger King roept Android voice-assistent aan in reclame

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Fun
Geplaatst op: 13/4/2017

13
apr

Dat slimme spraakassistenten op smartphones ook voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt, bewees Burger King gisteren tijdens het uitzenden van een commercial voor de Whopper burger. De voice-assistent van duizenden Amerikaanse Android gebruikers werd massaal aangeroepen met behulp van een TV-reclame van 15 seconden.

Whopper reclame

Wist jij dat je door 'Ok Google!' te roepen de spraak-assistent van je Android telefoon aanroept? Nee? Bij Burger King weten ze 't in ieder geval wel, en ze hebben die kennis op een handige manier in een Amerikaanse TV-reclame verwerkt. Volgens Burger King is een commercial van 15 seconden niet lang genoeg om uit te leggen wat een echte Whopper Burger van Burger King is. In een reclamespotje dat deze week werd uitgezonden, kwam daarom opeens de zin "Ok Google, what is a Whopper Burger?" voorbij. Je raad het al; duizenden Android smartphones reageerden op het commando. De gebruikers van deze smartphones kregen vervolgens de Wikipedia-pagina over de burger van de fastfood-kesten te zien. Een behoorlijk slimme zet én een goede grap van de bedenkers van de commercial!

OK Google!

De spraakassistent van Android telefoons kan worden geactiveerd met een simpel spraakcommando; 'OK Google'. iPhone-gebruikers kunnen spraakassistent Siri oproepen door 'Hey Siri' hardop te zeggen. Deze functie kan natuurlijk via de instellingen van beide besturingsprogramma's worden uitgezet. Google greep na het uitzenden van de Burger King reclame snel in; binnen drie uur reageerden Android telefoons niet meer op de commercial. De Whopper-commercial is binnen 24 uur al bijna 1 miljoen keer bekeken op YouTube.

Geplaatst op 13 april 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Nicolette Kluijver (39)Nederlands presentatrice en modelNicolette Kluijver
  • Silvio Berlusconi (1936 - 2023)Oud Italiaanse premierSilvio Berlusconi
  • Wim Kok (1938 - 2018)Nederlandse politicusWim Kok
  Verleden vandaag
  • 1e uitzending Fabeltjeskrant (1968)Het kinderprogramma de Fabeltjeskrant wordt voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie.1e uitzending Fabeltjeskrant
  • Wereldtop voor Kinderen (1990)In New York wordt een Wereldtop voor kinderen geopend, georganiseerd door de Verenigde Naties.Wereldtop voor Kinderen
  Spreuk van de dag

  Veel mensen verlangen naar een toekomst zoals vroeger.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven