Blog

Google onthult game-streamingsdienst

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Fun
Geplaatst op: 20/2/2019

20
feb

Google onthult waarschijnlijk zijn eigen streamingdienst voor games in maart, meldt NU.nl. Met deze Netflix-achtige dienst kunnen gebruikers spellen streamen zonder dat daar een krachtige pc of spelcomputer voor nodig is.


De zoekgigant heeft journalisten uitgenodigd voor een persconferentie op 19 maart, tijdens de Game Developers Conference. Daarbij werd niet verteld wat er precies wordt aangekondigd, maar bronnen vertellen aan Fortune dat het om een nieuwe gamestreamingdienst zal gaan.

Eerdere geruchten wezen al op de komst van een streamingdienst en spelcomputer van Google. Het bedrijf zou spellen afspelen op krachtige pc's in een datacenter, waarvan het beeld naar apparaten van gebruikers wordt gestreamd. Toetsindrukken van spelers worden op hun beurt naar de servers verzonden.

Google streamt games al in webbrowsers

In oktober vorig jaar testte Google Project Stream, waarmee games rechtstreeks in webbrowser Chrome worden afgespeeld. Op deze manier kon een kleine groep testers gratis het spel Assassin's Creed Odyssey afspelen.

Google is niet het eerste bedrijf dat met zo'n streamingdienst komt. Onder andere Sony en NVIDIA gebruiken al vergelijkbare technologie om spellen te streamen, weet de nieuwssite.

Geplaatst op 20 februari 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Mariah Carey (53)Amerikaanse popzangeresMariah Carey
  • Fergie (48)Amerikaanse zangeres, bekend als leadzangeres van 'The Black Eyed Peas'Fergie
  • Quentin Tarantino (60)Amerikaanse filmregisseurQuentin Tarantino
  Verleden vandaag
  • De Kuip in gebruik (1937)In Rotterdam wordt het stadion van voetbalclub Feijenoord, De Kuip, officieel in gebruik genomen.De Kuip in gebruik
  • Fitna geintroduceerd (2008)Geert Wilders brengt zijn omstreden anti-Koranfilm Fitna uit op het internet.Fitna geintroduceerd
  Spreuk van de dag

  Voorkom een kater, blijf dronken.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven