Blog

Consumentenbond neemt dagaanbiedingen-shops onder de loep

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 5/7/2018

5
jul

De Consumentenbond heeft verschillende dagaanbiedingen-shops bekeken en beoordeeld. Zo werden enkele shops vergeleken op het gebied van prijs- en retourbeleid.

Dagaanbiedingen

De Consumentenbond nam acht verschillende dagaanbiedingen-shops onder de loep om te kijken of de aangeboden aanbiedingen werkelijk scherpgeprijsd zijn. Ook nam de consumenten-waakhond de proef op som en testte ook het retourbeleid van de verschillende shops.

8 dagaanbiedingen-shops

De Consumentenbond nam de volgende dagshops onder de loep:
1DayFly
iBOOD
Groupdeal
Koopjedeal
Voordeelvanger
CheckDieDeal
Elkedagietsleuks
Dealdonkey

Aanbiedingen

Per aanbieder vergeleek de Consumentenbond de prijzen van tien verschillende aanbiedingen met andere online aanbieders. Uit deze steekproef staken 1DayFly en iBOOD er met kop en schouders bovenuit. Beide dagaanbieders voeren deals met vrijwel altijd de laagste prijs.

Checkdiedeal en Koojedeal scoorden minder goed in de test op het gebied van prijsvergelijking. Volgens de Consumentenbond was slechts 1 van de 10 deals scherpgeprijsd. De andere shops - Groudeal, Dealdonkey, Elkedagietsleuks en Voordeelvanger - hadden soms een goede en soms een slechte deal.

Retourbeleid

Ook kocht de Consumentenbond bij iedere aanbieder 5 verschillende aanbiedingen om de retourprocedure te testen. Bij de meeste aankopen ontving de Consumentenbond netjes op tijd het geld terug, maar bij 1DayFly werd het geld 3 keer te laat terugbetaald. Checkdiedeal en Voordeelvanger betaalden 1 keer helemaal niks terug. Voordeelvanger betaalde bovendien 1 keer wel de kosten van het artikel, maar niet de verzendkosten terug.

Prijs vergelijken

In veel gevallen hebben dagaanbiedingen de scherpste prijs van het internet, maar volgens de Consumentenbond is dit niet altijd het geval. Vergelijk dus altijd de prijs voordat je tot aankoop over gaat. JouwAanbieding.nl heeft hiervoor een handig hulpmiddel waarmee je een dagaanbieding kunt zoeken in verschillende prijsvergelijkers. Klik hiervoor bij een dagaanbieding linksonder op "Quickview" en kies vervolgens voor het tabblad "Goedkoper" en vervolgens voor de optie "Vergelijk de prijs".

Goedkoper Alternatief

Om dit 'probleem' uit de weg te helpen introduceerde JouwAanbieding.nl in 2015 een unieke functie waarmee bezoekers zelf een Goedkoper Alternatief kunnen toevoegen indien een aanbieding op een andere plek goedkoper te verkrijgen is. Zodra een Goedkoper Alternatief is toegevoegd (en goedgekeurd door onze redactie) zal een opvallende groene button verschijnen bij de betreffende aanbieding.

Voeg een Goedkoper Alternatief toe

Je kunt zelf ook altijd een Goedkoper Alternatief toevoegen via de "Quickview" bij een aanbieding. Kies vervolgens voor het tabblad "Goedkoper" en vul de gegevens in van de webshop waar hetzelfde product voor een goedkopere prijs te bestellen is.

Geplaatst op 5 juli 2018

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • James Cameron (68)Canadees filmregisseur, scriptschrijver en filmproducentJames Cameron
  • Ed van Thijn (1934 - 2021)Nederlands politicusEd van Thijn
  • Paul Jambers (77)Vlaams journalist, televisiepresentator, programmamakerPaul Jambers
  Verleden vandaag
  • Ringo Starr bij The Beatles (1962)Ringo Starr sluit zich aan bij de band The Beatles. Hij vervangt drummer Pete Best.Ringo Starr bij The Beatles
  • 1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika (1858)Via deze trans-Atlantische telegraafkabel kon men door morse-code communiceren in enkele minuten. Het was nog wel fraudegevoelig.1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika
  Spreuk van de dag

  Het aardige van ego?sten is dat ze nooit over anderen praten.

  Website van de dag
  Ditismijnteam.nl screenshot
  Ditismijnteam.nlMaak snel en gratis je eigen teamsite, helemaal in de stijl van jouw club, incl. standen en wedstrijdschema's.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven