Blog

Contactloos betalen met Samsung Pay breidt uit in VS

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Tech
Geplaatst op: 30/12/2015

30
dec

Samsung Pay gaat flink uitbreiden in de Verenigde Staten. Samsung gaat het in 2016 voor meerdere smartphone-gebruikers mogelijk maken om contactloos te betalen. De technologie om contactloos te kunnen betalen is al in veel winkels beschikbaar. Hierdoor hoeven winkels geen nieuwe apparatuur aan te schaffen. Wanneer Samsung Pay in Nederland wordt geïntroduceerd is nog niet bekend.

Verenigende Staten

Samsung heeft plannen om de beschikbaarheid van zijn mobiele betaalsysteem groots uit te breiden in de Verenigde Staten. Begin 2016 gaan deze plannen van start en wordt het voor meer Samsung-gebruikers mogelijk om contactloos te betalen in winkels in de VS. Samsung Pay heeft het grote voordeel dat de technologie al in heel veel winkels beschikbaar is. Winkels hoeven hierdoor geen andere apparatuur aan te schaffen, waardoor de kosten laag blijven. Betalen met Samsung Pay is in Nederland nog niet mogelijk, maar er zijn al wel 47.000 betaalautomaten in Nederland waar contactloos betalen mogelijk is. Dat aantal stijgt nog iedere maand. Bij steeds meer grote winkelketens, zoals H&M, Blokker en IKEA, kun je tegenwoordig contactloos betalen. Ook waren bijna alle pinautomaten van winkels op treinstations één van de eerste met de contactloze functie.

Samsung-toestellen

Momenteel is de betaaldienst van Samsung alleen mogelijk op de Samsung-toestellen zoals de Galaxy Note5, S6, S6 edge+, S6 edge en S6 active, maar dat wil Samsung veranderen. Samsung wil voor andere smartphone-gebruikers het ook mogelijk maken om gebruik te maken van deze handige betaaldienst. Om te kunnen betalen met een smartphone is het de bedoeling dat het toestel beschikt over een scanner. Niet alle toestellen hebben dit, maar er wordt er aan gewerkt dat alle nieuwe smartphones deze functie wel ingebouwd krijgen.

Samsung Pay

Samsung Pay werd tegelijkertijd geïntroduceerd met de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge. Zoals je kan zien in het filmpje is het betalen met de smartphone erg makkelijk. Nadat de winkelier het product heeft aangeslagen, autoriseert de klant de betaling met zijn vingerafdruk. Wanneer het toestel vervolgens in de buurt van de betaalterminal wordt gehouden, wordt de betaling voltooid. Het is nog niet bekend wanneer Samsung Pay naar Nederland komt.

Geplaatst op 30 december 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jan Paparazzi (58)Nederlandse sidekickJan Paparazzi
  • Patrick Bruel (62)Franse zangerPatrick Bruel
  • Olly Murs (37)Britse zangerOlly Murs
  Verleden vandaag
  • Barcelona kampioen in De Kuip (1997)FC Barcelona verslaat het Franse Saint Germain in de Rotterdamse Kuip en wint de Europa Cup II.Barcelona kampioen in De Kuip
  • Oprichting Vitesse (1892)De Arnhemse voetbalclub Vitesse wordt opgericht.Oprichting Vitesse
  Spreuk van de dag

  Als de nood het hoogst is... Is er geen toilet.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven