Blog

CoolCat vraagt faillissement aan

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Fashion
Geplaatst op: 18/3/2019

18
maa

Kledingwinkel CoolCat heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Utrecht. Het concern zegt last te hebben gehad van de zeer warme en lange zomer in 2018 en de "extreem zachte" winter van dit jaar.


Naar verwachting wordt het faillissement van CoolCat op dinsdag 19 maart uitgesproken, waarna de winkels en de webshop van CoolCat tot nader order open zullen blijven. In totaal werken 1.180 mensen bij het concern in Nederland. Het concern heeft in ons land tachtig vestigingen. De buitenlandse activiteiten vallen buiten het faillissement. CoolCat heeft nog zeventien winkels in België, zes vestigingen in Frankrijk en twee locaties in Luxemburg.

Jaren van verlies
"Net als veel andere moderetailbedrijven heeft CoolCat in Nederland de afgelopen periode te maken gehad met zeer uitdagende marktomstandigheden, waardoor jaren achtereen aanzienlijke verliezen zijn geleden", laat het kledingbedrijf van ondernemer Roland Kahn weten in een persbericht. Een ingrijpende reorganisatie in de eerste helft van 2018 had verbetering van de commerciële en financiële resultaten tot gevolg, maar hielp het bedrijf er niet bovenop. In de afgelopen weken/maanden hebben de aandeelhouders, samen met de directie, het management en de belangrijkste stakeholders de mogelijkheden voor een toekomst voor CoolCat verkend. Daarbij is onder andere gekeken naar aanpassingen in de winkelformule en de bedrijfsvoering.

Op weg naar break-even

De winkelketen werd ruim 40 jaar geleden opgericht door de zakenman Ronald Kahn. Vooral de laatste jaren zaten de bedrijven (waaronder ook MS Mode en America Today) van Kahn in de problemen. In 2016 maakte hij een verlies van ruim 15 miljoen euro. Vooral CoolCat deed het slecht. "Over 2017 hebben we weer winst gemaakt, alleen CoolCat maakt nog een klein verlies. Maar dit jaar zal er weer winst gemaakt worden", aldus Kahn vorig jaar tegen het AD. CoolCat CEO Lilian Vos meldde vorig jaar aan FashionUnited dat het merk naar verwachting in 2018 break-even zou draaien en in 2019 weer winstgevend hoopte te zijn.

Roland Kahn Vorig jaar lanceerde het merk de eerste samenwerking in het 40-jarige bestaan. CoolCat koos voor een samenwerking met Nederlands ontwerper Bas Kosters. Volgens het merk zou het niet de laatste samenwerking zijn en zouden er nog meer volgen. “Het is een belangrijk onderdeel om dichterbij onze doelgroep te komen, de co-labs met aansprekende designers, maar ook met beroemdheden uit entertainment en sport.” Niet veel later volgde de CoolCat x Ronnie Flex capsule collectie.

Geplaatst op 18 maart 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Koningin Máxima (53)Koningin der NederlandenKoningin Máxima
  • Frank Visser (73)Nederlandse (rijdende) rechter, televisiepresentator en schrijverFrank Visser
  • Wim de Bie (1939 - 2023)Nederlandse cabaretierWim de Bie
  Verleden vandaag
  • Eerste glasbak (1978)De eerste glasbak van Nederland wordt geplaatst in 's-Hertogenbosch.Eerste glasbak
  • Octrooi saxofoon (1846)Instrumentbouwer Adolphe Sax vraagt octrooi aan op zijn uitvinding; de saxofoon.Octrooi saxofoon
  Spreuk van de dag

  Beter een buik van het drinken, dan een bult van het werken.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven