Blog

Modemerk Twinlife opnieuw failliet

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Fashion
Geplaatst op: 19/4/2019

19
apr

Mannenmodemerk Twinlife is voor de tweede keer in twee jaar tijd failliet verklaard. Het label had al enige tijd te maken met tegenvallende omzetten, vertelt mede-eigenaar Dirk de Broekert aan RTL Z.


Twinlife werd in 1996 opgericht door textielondernemer Gauke Poelman. Dankzij de voetbalbroers Frank en Ronald de Boer, die jarenlang de gezichten van het modemerk zijn, viert het bedrijf in de jaren negentig grote successen. "Het succes van Ajax werd het succes van Twinlife", zegt de oprichter op zijn Linkedinpagina.

Ups en downs
Het merk kent in de afgelopen decennia ups en downs. Zo was het vanaf 2002 drie jaar in handen in Euretco, waarna de oprichters het met zakenpartners weer terugkochten. In 2009 is er een nieuwe investering nodig en neemt onder meer modeondernemer Dirk de Broekert het modebedrijf over. Het merk bloeit weer op, maar het faillissement van V&D waar Twinlife vijftig shop-in-shops had, raakt het merk hard. 

In 2017 wordt het merk daartoe failliet verklaard, waarna de oude eigenaren een doorstart realiseerden. “Het was de bedoeling dat daarna op zijn minst break-even zou worden gedraaid, maar in het najaar konden we zien dat we weer op een verlies afstevenden”, zegt De Broekert tegen RTL Z. Hij ging daarop op zoek naar een koper en was dicht bij een deal, maar twee weken geleden haakte die partij af.

De Broekert zelf gaat niet voor een doorstart, maar hoopt wel dat andere partijen zich melden bij de curator om het merk voort te zetten. “Maar zo'n doorstart moet wel snel, want textiel is net zoals fruit, het is zeer bederfelijk."

Bij Twinlife werken twaalf medewerkers.

Geplaatst op 19 april 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Harry Vermeegen (74)Nederlands (sport-)journalist en programmamakerHarry Vermeegen
  • Joe Cocker (1944 - 2014)Engelse blueszangerJoe Cocker
  • Boudewijn de Groot (80)Nederlandse zangerBoudewijn de Groot
  Verleden vandaag
  • Patent voor Levi's (1873)Levi Strauss, Amerikaans kledingfabrikant en oprichter van het denimlabel Levi's, ontvangt patent op de spijkerbroek.Patent voor Levi's
  • Lordi wint Songfestival (2006)De Finse heavy metalband Lordi wint het Eurovisiesongfestival. De band valt op door hun monsterkostuums.Lordi wint Songfestival
  Spreuk van de dag

  Geluk vermenigvuldig je, door het te delen met anderen.

  Website van de dag
  Pinterest.com screenshot
  Pinterest.comEen leuke manier om alles wat je inspireert op het internet te verzamelen in een overzicht en te delen met je vrienden.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven