Blog

De alternatieve pakjesavond

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 29/11/2018

29
nov

Sinterklaasavond is één van de gezelligste avonden van het jaar. Ook als de kinderen de sinterklaasgekte al zijn ontgroeid. De verjaardag van de Goedheiligman vier je net zo gezellig met vrienden en familie die niet meer dagelijks reikhalzend uitkijken naar het Sinterklaasjournaal. Een heerlijke avond met snoepgoed, cadeaus en…. spelletjes! Tien alternatieven op het dobbelspel.

Sinterquiz
Iemand is de quizmaster. Hij of zij stelt sinterklaasgerelateerde vragen. Heeft een kandidaat de vraag goed? Dan mag hij of zij een cadeautje pakken. Zorg wel dat er ook cadeautjes overblijven voor de quizmaster. Of ruil af en toe van plek. Spelen in teams kan ook: speel in groepjes en beantwoord vragen in een aantal categorieën. Na elke ronde verzamelt de quizleider de antwoorden en telt welk team die ronde wint. Alle winnende spelers mogen een cadeau kiezen en uitpakken. Zij mogen blijven deelnemen aan de quiz, maar krijgen geen pakjes meer. Op die manier lopen de wijsneuzen niet weg met alle cadeaus.

Verstoppertje

Vind je cadeaus verstoppen zo leuk? Ook als de (klein)kinderen al wat ouder zijn, is het leuk om cadeautjes door het hele huis te verbergen. Verbind aan ieder cadeau een opdracht. Het gevonden pakje mag pas worden opengemaakt nadat de opdracht is uitgevoerd.

Grabbelen

Geef alle cadeautjes een nummer en schrijf die nummers op aparte briefjes. Stop alle briefjes in een grote doos en dan… grabbelen maar! Trek je nummer vijf? Dan is pakje nummer vijf voor jou. Om het spel eerlijk te laten verlopen zorg je ervoor dat iedereen evenveel cadeautjes krijgt.

Spelletjesavond

Triviant, memory, Twister of Mens erger je niet. Bepaal zelf de regels bij welke handeling een cadeau moet worden gepakt en/of opengemaakt. 

Voor het goede doel

Wil je graag goed doen, of heb je stiekem geen zin in 'nutteloze' cadeaus, geef dan eens aan een goed doel. Iedereen schrijft bijvoorbeeld een goed doel naar keuze op een lootje en gooit dat in een pot. Na een hussel trekt een speler een van de briefjes uit de pot. Iedereen schenkt vervolgens een bedrag aan het goede doel op het briefje. Welk bedrag dat is, mag elke deelnemer zelf bepalen.

Bingo

Een ouderwets spelletje bingo. Wanneer je één volle rij hebt, mag je een cadeautje uitkiezen. Heb je de hele kaart vol, dus bingo, dan mag je bijvoorbeeld twee cadeaus pakken of op zoek naar het grootste pakket met je naam erop.

Vlugge pietjes

Voor wie geen zin (of tijd) heeft in lange voorpret en voorbereidingen is er het supersnelle sintspel. Daarbij spreek je om twaalf uur 's middags af met de andere spelers. Iedereen maakt ter plekke een verlanglijstje. Na het trekken van de lootjes sjeest een ieder naar de winkels. Let op dat je niet wordt gespot. Ben je geslaagd? Zoek een rustig plekje om een gedicht te schrijven. Om vijf uur spreek je weer af, om de cadeaus om de beurt uit te pakken.

Liedje zingen

Cadeautje pakken? Dan moet je eerst een sinterklaasliedje zingen. Er zijn er genoeg. Ook leuk met kleine kinderen!

Pepernotenproeven

Speciaal voor de zoetekauwen onder ons: een blinde proeftest met snoepgoed. Heb je geraden welke traktatie je proeft? Dan mag je een cadeautje pakken.

Avondvullend programma

Een combinatie van bovenstaande spellen kan natuurlijk ook. Het duurt even, maar een avondvullend gezellige avond gegarandeerd! Bijvoorbeeld: vind aanwijzingen over locaties via gedichten; op de geraden locaties ligt een stapel vragen, beantwoord je deze quiz goed dan mag je door naar een volgende locatie waar een spel ligt te wachten. Maak je als eerste een memory, dan weet jij in welke kamer je het cadeautje kunt vinden. Er zijn tal van variaties mogelijk.

Laat Pakjesavond maar komen! Ben je nog op zoek naar een gaaf cadeau of wil je kassarijen liever vermijden? Bekijk onze Sinterklaaspagina voor de gaafste dagaanbiedingen! OP=OP, dus zet de pietjes aan het werk!

Bronnen: AD ,Margriet

Geplaatst op 29 november 2018

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wouter Kurpershoek (59)Journalist en presentator. Mede-anchor van programma KRO Brandpunt.Wouter Kurpershoek
  • John de Wolf (61)Voormalig profvoetballer en international. Speelde 6 jaar bij Feyenoord.John de Wolf
  • Leontine Ruiters (56)Nederlands tv-presentatrice Leontine Ruiters
  Verleden vandaag
  • Uitreiking Nobelprijs (1902)Op de sterfdag van Alfred Nobel worden ieder jaar de Nobelprijzen uitgereikt. De prijs is ontstaan uit zijn testament.Uitreiking Nobelprijs
  • Inhuldiging HST-lijn Brussel-Parijs (1997)De Thalys overschrijdt als eerste trein in Europa een grens met een snelheid van tegen de 300 km/h.Inhuldiging HST-lijn Brussel-Parijs
  Spreuk van de dag

  Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw.

  Website van de dag
  Onlinesoccermanager.nl screenshot
  Onlinesoccermanager.nlManage je favoriete voetbal team online in dit leuke voetbalspel.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven