Blog

De koptelefoon van de toekomst!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Tech
Geplaatst op: 7/10/2015

7
okt

We gaan weer een stapje verder de toekomst in! Studio Banana Things introduceert een nieuwe koptelefoon: de Batband. Het is een koptelefoon die als een band om je hoofd zit. De koptelefoon is eenvoudig draadloos te verbinden met je smartphone. De Batband is naar verwachting in april 2016 verkrijgbaar.

De Batband zorgt voor een hele nieuwe manier van muziek luisteren en krijgt een compleet ander design dan dat we tot nu toe gewend zijn. De bekende koptelefoons draag je op of in je oren waardoor je afgesloten bent van de buitenwereld. Niet erg sociaal! Dit is bij de nieuwe Batband niet het geval. Deze koptelefoon stuurt geluidsgolven via je schedel naar je binnenoor zodat er geen gehoorbeschadiging kan plaatsvinden . Met een Kickstarter campagne wordt er geld ingezameld voor de productie van de nieuwe headphones.

De Batband

Studio Banana Things heeft een nieuwe koptelefoon ontworpen die een groot aantal voordelen heeft. De Batband is een koptelefoon die je niet op of in je oren draagt. Je plaatst de band om je hoofd en geniet van muziek als nooit te voren. Je oren worden niet geblokkeerd voor geluid van buitenaf zodat je altijd in contact blijft met de omgeving om je heen. Wat ook een voordeel is, is dat gebruikers geen gehoorbeschadiging kunnen oplopen. Je kan de Batband bedienen met een touchpaneel aan de zijkant van de band. Je kan bellen en muziek luisteren vanaf je smartphone, omdat de Batband via bluetooth gemakkelijk te verbinden is.

Techniek

De techniek die gebruikt is bij het ontwikkelen van de Batband is gebaseerd op een techniek die vooral wordt gebruikt voor militaire en medische toepassingen. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van het slaapbeen. Dit bot pikt geluidsgolven op en stuurt ze door naar de gehoororganen. Door deze techniek hoef je geen oordoppen meer in en blijft geluid uit je omgeving nog goed hoorbaar.

Kickstarter

De Batband is klaar om geproduceerd te worden, maar de makers hebben alleen nog geld nodig om tot productie over te gaan. Hiervoor zijn ze 20 dagen geleden een Kickstarter campagne gestart die tot op heden aardig succesvol is; ze hebben hun doel al snel bereikt! De doelstelling was om $150.000 dollar in te zamelen, maar er is inmiddels al een bedrag van ruim $500,000 dollar geïnvesteerd. De Batband is te bestellen op Kickstarter voor $149 dollar. Je hebt de Batband dan in april 2016 thuis. Je moet dus nog even wachten op deze nieuwe uitvinding, maar tot die tijd zijn er altijd leuke andere gadgets te vinden via JouwAanbieding.nl.

Geplaatst op 7 oktober 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven