Blog

Disney test de nieuwe iPad Pro

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Tech
Geplaatst op: 11/10/2015

11
okt

De iPad Pro ligt in november in de Nederlandse winkels. Daarmee zit ons land bij de club landen waar de nieuwe tablet als eerste verkrijgbaar is. Disney kreeg de mogelijkheid om de nieuwe tablet alvast uit te proberen. Er werd gekeken naar de artistieke mogelijkheden van de iPad. Opvallend was dat de tablet een stroevere scherm heeft dan andere iPads. De Europese prijzen zijn nog niet bekend, dus daar moeten we nog op wachten.

De iPad Pro is nog niet uit in Nederland, maar enkele striptekenaars van Disney mochten de iPad Pro alvast aan een test onderwerpen. Wie kan de artistieke mogelijkheden van de grote iPad en Apple Pencil immers beter beoordelen dan de animatieprofessionals van Disney. Ze gingen los met het tekenen van Mickey Mouse, Olaf uit Frozen en andere bekende figuurtjes uit de tekenfilms. Wat daarbij opviel, is dat het tekenen op de iPad Pro anders aanvoelt dan op de gewone iPads. Bij eerdere hands-ons werd dit nog niet opgemerkt, waardoor het vermoeden ontstaat dat Apple iets heeft aangepast.

Scherm stroever

Tijdens het tekenen valt op, dat het scherm van de iPad Pro anders aanvoelt dan bij de gewone iPads. Het scherm lijkt iets stroever te zijn, waardoor meer het effect van tekenen op papier ontstaat. Dit lijkt een goed teken te zijn voor mensen die fanatiek willen gaan tekenen op de iPad Pro in combinatie met de Apple Pencil, omdat je pen minder snel wegglijdt als je nauwkeurig wilt tekenen. Of deze stroefheid aan de Apple Pencil of het daadwerkelijke scherm ligt is niet helemaal duidelijk. Het scherm van de iPad Pro is in ieder geval scherper. De tekenaars gaven verder aan onder de indruk te zijn. Zo kan je je pols rustig op het scherm laten rusten, zonder dat het scherm daarbij onbedoelde aanrakingen detecteert.

iPad Pro

De 12,9-inch iPad is in november pas verkrijgbaar, naar verwachting al in de eerste week van die maand. De Europese prijzen zijn nog onbekend, want Apple heeft alleen de Amerikaanse prijzen bekendgemaakt. In de VS komt het instapmodel van de iPad Pro (32GB) voor $799 dollar in de handel. Voor een Apple Pencil moet $99 dollar betaald worden en een toetsenbord, dat tevens als hoes dient, kost $169 dollar.

 

Geplaatst op 11 oktober 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven