Blog

Duurzamere verzending Coolblue pakketjes dankzij nieuwe inpakmachine

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 8/12/2017

8
dec

Dankzij een nieuwe inpakmachine kan Coolblue vanuit haar magazijn in Tilburg op een duurzame manier pakketten verzenden. De inpakmachine kan per dag 20.000 pakketten verwerken en de dozen op de hoogte van de producten vouwen. Zo is er tot 90% minder opvulmateriaal nodig en zijn er minder vrachtwagens nodig om hetzelfde aantal pakketten te versturen. Beter voor het milieu dus!

Pakketjes op maat

In de Tilburgse 'grote schuur' van Coolblue' staat sinds kort een indrukwekkende inpakmachine van 200 meter lang. Het apparaat kan per dag 20.000 pakketten verwerken, waarbij tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de grootte van de in te pakken artikelen. Dozen worden op de hoogte van de producten gevouwen. Zo is er tot 90% minder opvulmateriaal nodig! Vanuit het magazijn kan 90% van alle artikelen met de nieuwe machine worden ingepakt. Uitzonderlijk grote artikelen of producten met afwijkende vormen worden op een andere manier ingepakt.

Elke dag een beetje groener

Niet alleen het gebruik van minder opvulmateriaal zorgt voor een duurzamere verzending van Coolblue pakketten. Door de kleinere formaten van dozen wordt er minder lucht vervoerd en hoeven er minder vrachtwagens worden ingezet om hetzelfde aantal pakketten te voeren. "We willen het voor onze klanten niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener doen", aldus Coolblue-baas Pieter Zwart. Dit door minder opvulmateriaal te gebruiken, maar ook door het aantal ritten van onze vervoerders te verminderen. Zo vertrekken er door de kleinere pakketjes tot 15% minder vrachtwagens vanuit het Coolblue-magazijn in Tilburg."

Uitbreiding magazijn

Het distributiecentrum van Coolblue is flink uitgebreid; er zijn 3 extra hallen bijgebouwd voor een uitbreiding van 22.000 naar maar liefst 88.000 m2 vloeroppervlak, waarbij extra werkgelegenheid ontstaat voor nieuwe werknemers. Aan het begin van dit jaar liet Coolblue weten in 2017 maar liefst 1.000 nieuwe mensen aan te nemen. Met de uitbreiding van het magazijn komen daar in 2018 in ieder geval honderden bij.

Geplaatst op 8 december 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • André Rieu (73)Nederlandse violistAndré Rieu
  • Dré Steemans (1954 - 2009)Vlaams tv-presentator (Felice Damiano)Dré Steemans
  • Hedy d'Ancona (85)Nederlandse politicusHedy d'Ancona
  Verleden vandaag
  • Verbod op spam (2009)In Nederland wordt het verboden om ongevraagd e-mail met een commercieel doel te versturen.Verbod op spam
  • Begin GTST (1990)De soapserie Goeden Tijden, Slechte Tijden wordt voor het eerst uitgezonden door RTL 4.Begin GTST
  Spreuk van de dag

  Rookworst zonder R is ook worst.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven