Blog

Echt of Vals app scant biljetten op echtheid

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 19/5/2015

19
mei

Met de Echt of Vals app van de Nederlandsche Bank kun je vanaf nu met je smartphone eurobiljetten controleren op echtheid. Voor nu is de app alleen nog te downloaden voor iPhone 5 of hoger, maar op korte termijn komt er ook een versie voor Android beschikbaar.

De Nederlandsche Bank heeft een app ontwikkeld waarmee je eurobiljetten kan controleren op echtheid. De app maakt hiervoor gebruik van de camera van je telefoon om echtheidskenmerken te herkennen. Welke kenmerken dat precies zijn is niet bekend. De Nederlandsche Bank heeft de app ontwikkeld om iedereen de mogelijkheid te geven de echtheid van biljetten te controleren. Vorig jaar zijn er in Nederland bijna 50.000 valse biljetten onderschept bij controles bij banken.

Werkwijze

Het scannen van bankbiljetten met de Echt of Vals app is eenvoudig. Plaats het biljet op een vlakke achtergrond, kies het bijpassende sjabloon en laat de camera van je telefoon de rest doen. Het scannen van eurobiljetten met je smartphone is handig wanneer je bijvoorbeeld iets verkoopt via Marktplaats en de koper contant wil betalen. De app is tot nu toe alleen beschikbaar in de Appstore voor iPhone 5 of hoger. Op korte termijn volgt er ook een versie voor Android.

Geplaatst op 19 mei 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven