Blog

Eerste 3D-geprint kantoor geopend in Dubai

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 25/5/2016

25
mei

In Dubai heeft men een staaltje futuristisch werk neer gezet. In de stad is namelijk het eerste 3D-geprintte gebouw ter wereld geopend. Het design van het 3D-gebouw zorgt er voor dat het zo uit een science-fiction film lijkt te komen. Het gebouw dient heel toepasselijk als kantoorgebouw voor de Dubai Future Foundation.

3D-kantoor in Dubai

In Dubai is het eerste kantoor geopend dat volledig is opgebouwd uit componenten die met een 3D-printer zijn geprint. Het kantoor werd deze week officieel geopend door Sheihk Al Maktoum. Dubai wil graag een internationale broeiplaats zijn voor innovatie en nieuwe technologie. Het 3D-kantoor is daar een goed voorbeeld van. De Dubai Future Foundation heeft de eer om zich als eerste organisatie in het 3D-kantoorgebouw huisvesten.

Mega 3D-printer

Het duurde zo'n 17 dagen om alle componenten van het 3D kantoorgebouw te printen en slechts 2 dagen om alles in elkaar te zetten. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 250 vierkante meter. De printer die al het werk verzette is 6 meter hoog, 42 meter lang en 12 meter breed. De totale kosten waren $140.000, wat laag is aangezien men 50% kon besparen op materiaal- en arbeidskosten.

Dubai 3D Printing Strategy

Het 3D-geprintte kantoorgebouw in een van de eerste stappen die wordt gezet na de aankondiging van het Dubai 3D Printing Strategy. Dubai heeft namelijk het plan om 25% van alle gebouwen voor het jaar 2030 met 3D-printers geprint te hebben.

Geplaatst op 25 mei 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven