Blog

Eerste zonne-energie laadstation voor elektrische fietsen gepresenteerd

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 14/10/2016

14
okt

De TU Delft presenteerde deze week het eerste draadloze oplaadstation voor elektrische fietsen. Met behulp van zonne-energie kunnen meerdere elektrische fietsen tegelijkertijd draadloos worden opgeladen. De combinatie van zonne-energie, draadloos laden en elektrische fietsen is uniek.

Oplaadstation voor elektrische fietsen

Elektrische fietsen worden steeds populairder. De aangedreven fiets is een voordelig en gezond alternatief op het openbaar vervoer of de auto. Er zit een nadeel aan een elektrische fiets; als de accu leeg is wordt het opeens een stuk zwaarder trappen. Je moet er dan ook altijd voor zorgen dat je je fiets op tijd aan een stopcontact verbindt. De TU Delft heeft daar nu een handige oplossing voor bedacht. Deze week werd het eerste draadloze laadstation voor elektrische fietsen gepresenteerd. Dit station is volledig draadloos; je fiets hoeft niet met een stroomkabel aangesloten te worden. Het station werkt volledig op zonne-energie. De ontwikkeling van het station betekent volgens de TU Delft een grote stap voor duurzame mobiliteit, omdat de combinatie van zonne-energie, draadloos laden en elektrische fietsen uniek is.

Direct klaar voor gebruik

Het oplaadstation kan direct in gebruiken worden genomen. Dankzij de 8 zonnepanelen kunnen er 4 elektrische fietsen, een elektrische scooter en een onderzoeksfiets tegelijkertijd draadloos worden opgeladen. De onderzoeksfiets wordt door studenten gebruikt om meer onderzoek te doen naar draadloos laden. De opgewekte zonne-energie van de zonnepanelen wordt rechstreeks via het DC-net naar de gelijkspanningsbatterij in de fiets geladen. in de winter kan er genoeg energie worden opgewekt om de elektrische fietsen en de scooter te voorzien van stroom. In de zomer wordt er meer energie dan nodig opgewekt, wat vervolgens naar het elektriciteitsnet gaat.

 

Geplaatst op 14 oktober 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jan Paparazzi (58)Nederlandse sidekickJan Paparazzi
  • Patrick Bruel (62)Franse zangerPatrick Bruel
  • Olly Murs (37)Britse zangerOlly Murs
  Verleden vandaag
  • Barcelona kampioen in De Kuip (1997)FC Barcelona verslaat het Franse Saint Germain in de Rotterdamse Kuip en wint de Europa Cup II.Barcelona kampioen in De Kuip
  • Oprichting Vitesse (1892)De Arnhemse voetbalclub Vitesse wordt opgericht.Oprichting Vitesse
  Spreuk van de dag

  Als de nood het hoogst is... Is er geen toilet.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven