Blog

Gazelle test fiets die smartphone blokkeert

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 17/5/2017

17
mei

De Nederlandse fietsfabrikant Gazelle test momenteel een fiets die het gebruik van een smartphone tijdens het fietsen blokkeert. In de Gazelle fiets is een apparaatje ingebouwd dat je kan verbinden met de SafeDrivePod smartphone app. Een groot aantal smartphone-functies wordt door deze app uitgeschakeld, zodat de fietser zich beter kan concentreren op het verkeer.

Geen smartphone op de fiets

Een smartphone gebruiken terwijl je op de fiets zit is geen goed idee. Je wil vaak toch even dat appje of die Snap van je beste vriend bekijken terwijl je 's ochtends in de drukke spits door de stad fietst, waardoor je je niet goed concentreert op het verkeer. Het gebruik van een smartphone op de fiets kan daarom behoorlijk gevaarlijk zijn. Om deze reden test fietsfabrikant Koninklijke Gazelle momenteel een fiets die is uitgerust met een speciaal apparaatje dat je smartphone blokkeert. Het apparaatje verbindt met de speciale SafeDrivePod app voor Android en iOS en schakelt een groot aantal functies van je smartphone uit wanneer je sneller fietst dan 8-10 kilometer per uur.

SafeDrivePod

Gazelle maakt voor haar nieuwe fiets gebruik van de technologie van SafeDrivePod. Deze ontwikkelaar biedt al langer apparatuur en apps aan voor auto's, zodat bijvoorbeeld werkgevers het smartphonegedrag van hun personeel kunnen controleren wanneer ze aan het rijden zijn. De Gazelle-fiets met het SafeDrivePod apparaatje wordt tot en met de zomervakantie getest door 40 leerlingen van de middelbare school Het Rhedens in Dieren. Na deze periode worden de bevindingen van leerlingen en ouders gedeeld, waarna er wordt bepaald of de test door Gazelle wordt voortgezet.

Gazelle

Willen Kölling besloot in 1892 een fietsenhandel op te richten. De fiets was toentertijd nog een zeer modern vervoersmiddel, maar Willem zag talloze mogelijkheden voor de stalen ros. Hij begon zijn handel door één fiets uit Engeland te bestellen. Door de sterke groei van zijn handel besloot hij samen te werken met Rudolf Arentsen, smid van beroep. De naam Gazelle wordt sinds 1902 gebruikt, toen Willem Kölling op het idee kwam om één van de snelste antilopesoorten als merknaam te gebruiken voor zijn fietsen. In 1992 ontving Gazelle het predicaat 'Koninklijk' van Prinses Margriet ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de fietsfabrikant. Gazelle maakt tegenwoordig miljoenen fietsen per jaar!

Geplaatst op 17 mei 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Kelly Pfaff (41)Vlaamse presentatrice, model en zangeresKelly Pfaff
  • Lenny Kravitz (54)Amerikaanse zangerLenny Kravitz
  • Erica Terpstra (75)Voormalig Nederlands zwemster, politicaErica Terpstra
  Verleden vandaag
  • Huwelijk Michael Jackson (1994)De wereldberoemde Michael Jackson trouwt met Lisa Marie Presley, het enige kind van Elvis Presley.Huwelijk Michael Jackson
  • Aanname Europese vlag (1986)De Europese vlag wordt geaccepteerd door de Europese Unie; een blauwe vlag met daarop 12 gele sterren in een cirkel.Aanname Europese vlag
  Spreuk van de dag

  Als je spreekt moeten je woorden beter zijn dan je zwijgen.

  Website van de dag
  SoundCloud.com screenshot
  SoundCloud.comNeem je eigen tracks op en deel ze eenvoudig met je vrienden of zoek de muziek van je favoriete artiesten op!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven