Blog

Gebruik van virtual reality-brillen in nieuwe winkels

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Tech
Geplaatst op: 3/11/2015

3
nov

Je loopt op een zonnige dag in een drukke stad en je bedenkt je dat je graag nieuwe accessoires wil voor in je keuken, maar je hebt geen idee of het wel mooi zal staan. MediaMarkt gaat het voor jou mogelijk maken om via een virtual reality-bril in je eigen keuken rond te lopen. Met de digitalisering ziet de winkelgigant veel kansen voor nieuwe technieken die nu al getest worden in Duitsland.

De virtual reality-bril is maar een klein onderdeel van de verzwaring van het digitaliseringsproces waar MediaMarkt middenin zit. MediaMarkt heeft het idee om zich te gaan vestigen waar meer mensen zijn. Dit zal onder andere gaan zorgen voor een betere klantenservice met Media Markt Club, welke uiteindelijk op meerde plaatsen uitgevoerd zal gaan worden. Momenteel test MediaMarkt de formule in 8 nieuwe winkels in Duitsland.

Winkels

De nieuwe winkels van MediaMarkt zijn gevestigd in en rondom Berlijn. Andere nieuwe winkels komen ook voornamelijk in de binnenstad van druk bezochte steden. Klanten kunnen makkelijk binnen lopen en gebruik maken van de nieuwe service. De 1e nieuwe winkel werd geopend op 29 oktober. Het zijn panden die MediaMarkt huurt, met een oppervlakte van 300-700 vierkante meter. In de winkels vinden klanten niet alleen lifestyle producten, maar ook kunnen klanten er terecht voor uitgebreid advies over de producten en middelen die ze eventueel goed kunnen gebruiken.

Klantenprofielen

In de nieuwe winkels van MediaMarkt wordt ook het nieuwe klantensysteem geïntroduceerd, Media Markt Club, wat ook onderdeel is van de digitalisering van het concern. Klanten die de winkel binnenwandelen wordt aangeboden om zich aan te melden bij de Club en de klant kan op een makkelijkere en snellere wijze geholpen worden. Het doel van MediaMarkt is dat wanneer een klant in 1 van de winkels binnenwandelt en vraagt naar een telefoonkabel, de verkoper direct weet om welke telefoon het gaat en welke kabel de klant nodig heeft. De voorwaarde aan dit concept is wel dat een klant meer van zijn gegevens moet delen met Media Markt Club. Dit zijn dan gegevens van producten die je gebruikt zoals o.a. een iPhone 6 telefoon of Samsung TV.

De digitale klantenprofielen, nieuwe diensten en virtual reality winkelen zijn een grote stap en verandering voor MediaMarkt, maar ook zeker een stap in de toekomst.

Geplaatst op 3 november 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Raymond van Barneveld (57)Nederlandse darterRaymond van Barneveld
    • Yuri van Gelder (41)Nederlandse turnerYuri van Gelder
    • Carmen Electra (54)Amerikaans actriceCarmen Electra
    Verleden vandaag
    • Swiebertje op televisie (1955)De eerste aflevering van Swiebertje is te zien op de Nederlandse televisie.Swiebertje op televisie
    • Amsterdam hoofdstad (1808)Amsterdam wordt tot hoofdstad van Nederland uitgeroepen.Amsterdam hoofdstad
    Spreuk van de dag

    De wind kun je niet veranderen, wel de stand van je zeilen.

    Website van de dag
    eBay.com screenshot
    eBay.comEen online handelsplaats die wereldwijd bekend is. Kopers en verkopers kunnen hier vrijwel alles verhandelen.Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven