Blog

Gemeente Amsterdam mag ja-ja stickers voor reclamefolders doorvoeren

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Lifestyle
Geplaatst op: 23/11/2017

23
nov

De hemeente Amsterdam gaat per 1 januari 2018 over op een nieuw systeem van brievenbusstickers. De gemeente heeft een rechtszaak tegen een aantal partijen uit de reclamebranche gewonnen en heeft nu van de rechter toestemming om over te gaan op ja-ja stickers. Alleen mensen die zo'n sticker op hun brievenbus plakken ontvangen nog papieren folders in de bus.

Papier besparen

De gemeente Amsterdam haar rechtszaak tegen drie partijen uit de reclamebranche gewonnen en heeft nu toestemming om een nieuw brievenbussticker-beleid door te voeren. Per 1 januari 2018 kun je gebruik maken van een ja-ja sticker op je brievenbus, welke expliciet aangeeft dat je wel reclamefolders wil ontvangen. Met deze maatregel wordt er zo’n 1,8 miljoen kilo papier per jaar bespaard en dat is volgens de rechter een goede reden voor de gemeente Amsterdam om een ja-ja-sticker in te voeren. Wethouder Abdeluheb Choho van D66 hoopt dat meerdere Nederlandse steden het voorbeeld van de hoofdstad gaan volgen. De rechtszaak werd nauwlettend gevolgd door andere steden en gemeentes.

Hoger beroep

Wanneer je in Amsterdam woont en na 1 januari nog folders in je brievenbus wil ontvangen, kun je een ja-ja sticker aanvragen via een speciale website. De nee-nee stickers blijven ook geldig. De rechtszaak werd aangespannen door o.a. de brancheorganisaties van distributiebedrijven en grafici. Deze partijen ga na aanleiding van de uitspraak van de rechter in hoger beroep. Amsterdam wacht dat hoger beroep niet af en stelt de stickers nu vanaf volgend jaar ter beschikking aan haar inwoners.

Geplaatst op 23 november 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Hendrik W. Mesdag (1831 - 1915)Nederlands schilder en museumoprichterHendrik W. Mesdag
  • Peter Fonda (1940 - 2019)Amerikaanse acteurPeter Fonda
  • Sugar Lee Hooper (1948 - 2010)Nederlandse zangeresSugar Lee Hooper
  Verleden vandaag
  • Sven Kramer gediskwalificeerd (2010)Sven Kramer wordt tijdens de 10 km op de Olympische Spelen gediskwalificeerd voor het tweemaal rijden van de binnenbaan.Sven Kramer gediskwalificeerd
  • Octrooi dieselmotor (1893)In Duitsland wordt er octrooi verleend aan Rudolf Diesel voor zijn revolutionaire dieselmotor.Octrooi dieselmotor
  Spreuk van de dag

  Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet te genieten

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven