Blog

Groupbuying-site Joinem krijgt investering van 5 miljoen dollar

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Groepsaankopen
Geplaatst op: 18/3/2015

18
maa

Groepsaankopen website Joinem, gelanceerd voor het publiek deze week, kondigt aan een investering van 5 miljoen dollar te hebben gekregen van onbekende investeerders. Rapporten suggereren dat onder de investeerders zich mogelijk twee directieleden van Facebook bevinden.

Groepsaankopen website Joinem, gelanceerd voor het publiek deze week, kondigt aan een investering van 5 miljoen dollar te hebben gekregen van onbekende investeerders. Rapporten suggereren dat onder de investeerders zich mogelijk twee directieleden van Facebook bevinden.

Directie

De website wordt gerund door Darren Waxman en Rick Braddock, voormalig Priceline en FreshDirect CEO.

Social commerce

Joinem noemt zichzelf "de eerste community-aangedreven digitale retailer die het volledige potentieel van social commerce inzet om geld te verdienen". Het concept is een bekend retail model gebaseerd op vraag: een hoog volume van de verkoop kan de prijs van de afzonderlijke producten verlagen.

Competitie

Bedrijven als Costco en Gilt Group doen hetzelfde en ook Jet.com, wanneer het nieuwe initiatief is opgestart, zal hoogstwaarschijnlijk beschikken over aspecten van vraaggestuurde besparingen. Vorige maand had Jet.com nog 140 miljoen dollar opgehaald als financiering tegen een waardering van 600 miljoen dollar.

Korting

Toch is de manier waarop Joinem snijdt in de prijzen anders dan Jet.com, laatstgenoemde beweert de kosten te verlagen door het verbinden van kopers met nabijgelegen handelaren. Joinem biedt een Mercata-achtig model, waar de prijs van haar goederen daalt, wanneer een bepaald aantal klanten het eens is over een prijs. Joinem beweert dat dit model, ook wel aangeduid met 'WePower', tot 25% korting op de prijs biedt die men zou moeten betalen voor soortgelijke producten op Amazon.

Samenwerken of delen

"De kernwaarde in sociale media is in feite samenwerken, of delen. Het is deze waarde en het voordeel dat we proberen te activeren met dit concept", verklaarde Braddock.

Geplaatst op 18 maart 2015

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Phil Collins (72)Britse zangerPhil Collins
  • Angie Stone (62)Amerikaanse zangeresAngie Stone
  • Franklin D. Roosevelt (1882 - 1945)32ste president van de Verenigde Staten die vier keer gekozen isFranklin D. Roosevelt
  Verleden vandaag
  • Laatste publieke Beatles concert (1969)Op het dak van het Apple Records gebouw wordt het laatste publieke concert van The Beatles gegeven. De politie breekt het af.Laatste publieke Beatles concert
  • Lancering Windows Vista (2007)Microsoft brengt het besturings-systeem Windows Vista uit.Lancering Windows Vista
  Spreuk van de dag

  Vragen staat vrij. Antwoorden ook.

  Website van de dag
  VanTilburgonline.nl screenshot
  VanTilburgonline.nlDe webwinkel van het bekende mode-warenhuis Van Tilburg. Kies uit mooiste collecties van topmerken!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven