Blog

Groupon Goods lanceert een Europese B2B veilingsite voor restvoorraden

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Groepsaankopen
Geplaatst op: 24/3/2015

24
maa

Via de nieuwe B2B veilingen-site van Groupon Goods kunnen winkeliers en andere bedrijven bieden op koopwaar die om een of andere reden niet konden worden verkocht via de Groupon Goederen Europese e-commerce site.

Groupon Goods Global GmbH, de in Zwitserland gevestigde eenheid van online retailer Groupon Goods verkoopt en verzendt producten in Europa, is gestart met een business-to-business e-marketplace - Groupon Goederen Liquidatie Veilingen - waar kooplieden en andere bedrijven overtollige goederen kunnen kopen.

Veiling site

De online B2B-veiling site, ontwikkeld door B-Stock Solutions en te vinden op het web via GrouponGoods.bstocksolutions.com is Groupon's eerste Europese marktplaats waar zakelijke kopers kunnen bieden op overtollige koopwaar dat aanvankelijk verkocht werd via Groupon Goods. Hierbij horen ook producten die werden geretourneerd door klanten of die Groupon niet in staat was om te leveren aan klanten. Bedrijven kunnen nu alles kopen via de B2B-veiling site van meubels tot schoenen en alle items worden verkocht voor een fractie van hun verkoopprijs, aldus Groupon.

Europese inventaris

De Europese inventaris van de online retailer is te vinden in distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland en de beschikbare percelen variëren in grootte van enkele pallets tot volle vrachten. Er worden geen kosten berekend aan kopers voor het creëren van een account op de B2B-veiling site. Kopers uit de hele wereld kunnen bieden op goederen op de site en dus niet alleen bedrijven uit Europa.

Bieden

"Alle kopers moeten beschikken over een doorverkoop certificaat. Het is een document dat zegt: 'Ik koop dit spul om te verkopen, niet om te consumeren'," zegt Rosenberg. "Je moet zorgen dat je dit duidelijk maakt aan degene van wie je koopt, zodat er geen omzetbelasting in rekening wordt gebracht."

Zodra een koper is goedgekeurd voor de website, kan hij bieden op elke veiling. Kopers typen het hoogste bedrag in dat zij bereid zijn om te betalen voor een item, en het systeem beheert automatisch het bieden voor hen. Het automatisch bieden verloopt in stappen van 25 euro.

Als een koper geïnteresseerd is in het kopen van een TV geprijsd op 1.000 euro zonder enige bod en ervoor kiest om 5.000 euro te bieden, zal de koper deze veiling winnen voor 1.000 euro. Als een andere bieder een bod plaatst voor 1.100 euro op het zelfde punt, zal de vorige koper de veiling te winnen op 1.125 euro. Het systeem gaat automatisch door met andere klanten overbieden, maar zal nooit de maximale grens van 5.000 euro overschrijden.

Vraag

B-Stock Solutions heeft vergelijkbare marktplaatsen gebouwd voor honderden andere retailers, waaronder Wal-Mart, The Home Depot, Wayfair en Gregg Appliances. B-Stock Solutions helpt ook haar opdrachtgevers om een database van inkopers op te bouwen. "We hebben een zeer belangrijke databank van kopers gevestigd in 173 landen wereldwijd. Dit is echt belangrijk, want een toenmende vraag is wat zorgt voor hogere prijzen" zegt hij. "Als je geen bieders hebt in een veiling dan gaat het niet zo goed. Onze taak is om de vraag naar de inventaris van onze klanten te creëren."

Klanten

"Voor Groupon Goods verwachten we een database van vele duizenden inkopers op te bouwen", zegt Howard Rosenberg, CEO van B-Stock. "Ik kan niet voorspellen hoe snel de kopers zullen afkomen op dit initiatief, want het is nieuw terrein voor ons, gezien het feit dat de inventaris in Europa staat. Maar als we een site lanceren zien we doorgaans duizenden kopers in slechts enkele dagen."

Europa

Wanneer de site werd gelanceerd stuurde B-Stock Solutions een nieuwsbrief naar haar eigen netwerk van inkopers dat de Groupon Goods B2B veilingsite geopend was voor bedrijven. "We zien zeker een behoefte in Europa, de winkeliers werken hetzelfde als in de Verenigde Staten", zegt Rosenberg. "We zijn altijd erg geïnteresseerd geweest in de Europese markt en we zien dit als een grote kans om te investeren in Europa."

CPS

Het bedrijf rekent een maandelijkse procentuele vergoeding op basis van de gerealiseerde omzet op het nieuwe e-commerce platform. Het percentage dat in rekening wordt gebracht verschilt per volume. "Het percentage gaat naar beneden hoe meer volume je koopt", verklaart Rosenberg.

Omzet

Het totale volume aan transacties dat B-Stock Solutions genereert voor haar klanten bedraagt tussen de 100 miljoen en 900 miljoen dollar per jaar. Volgens Rosenberg is het bedrijf de afgelopen jaren steeds met 100% gegroeid.

Geplaatst op 24 maart 2015

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Willem van Oranje (1833 - 1884)Ook wel Willem de Zwijger, stichter des Vaderlands.Willem van Oranje
    • John de Mol Jr. (69)Nederlands mediamagnaatJohn de Mol Jr.
    • Jaap Jongbloed (69)Nederlandse televisiepresentator, werkzaam voor de TROSJaap Jongbloed
    Verleden vandaag
    • China lanceert satelliet (1970)De eerste satelliet ontwikkeld door het Chinese ruimtevaartinstituut wordt gelanceerd.China lanceert satelliet
    • Geboorte gekloonde hond (2005)De eerste gekloonde hond wordt in Zuid-Korea geboren. De hond krijgt de naam Snuppy.Geboorte gekloonde hond
    Spreuk van de dag

    Stel niet uit tot morgen, wat je nu door een ander kunt laten doen.

    Website van de dag
    Dell.nl screenshot
    Dell.nlWereldwijd een van de grootste fabrikanten van computers en alle elektronica die daarmee te maken heeft.Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven