Blog

Groupon in gebreke gesteld voor luierdeal

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Groepsaankopen
Geplaatst op: 16/4/2017

16
apr

Groupon moet in België waarschijnlijk voor de rechter verschijnen. De dealsite wordt namelijk in gebreke gesteld voor het niet leveren van luiers door verkoper Luierbox.be. De eigenaar van deze partij is recent opgepakt voor oplichting. Via Groupon konden Belgische koopjesjagers vorig jaar een voucher kopen voor een abonnement van Luierbox.be, maar de luiers werden uiteindelijk niet of nauwelijks geleverd.

Luierbox abonnement

Vorig jaar kon men in België via de website van Groupon een goedkope deal scoren voor een abonnement van Luierbox.be. Via Groupon kon je een voucher kopen waarmee je vervolgens met flinke korting een Luierbox abonnement kon afsluiten. Afnemers van zo'n abonnement krijgen maandelijks een doos vol luiers thuisbezorgd. Bij uitstek een topdeal voor ouders met jonge kinderen! Eind 2016 regende het echter klachten over Luierbox.be, omdat de luiers niet of nauwelijks geleverd werden. Gedupeerde klanten zagen gemiddeld 300 euro in rook opgaan. Ongeveer 1.500 klanten hebben officieel aangifte gedaan tegen de eigenaar van Luierbox.be, die inmiddels is opgepakt voor oplichting en achter de tralies is beland.

Verplichtingen Groupon

Dealplatform Groupon, die de aanbieding van Luierbox toonde op haar website, zit in een lastige situatie door het niet leveren van de luiers door Luierbox.be. Het Amerikaanse bedrijf is namelijk in gebreke gesteld door de organisatie Test-Aankoop, die het opneemt voor Belgische consumenten. Volgens een persbericht van Test-Aankoop moet Groupon de aankoopsom van de voucher terugbetalen aan consumenten omdat Groupon ‘zijn verplichtingen als verkoper van de diensten en goederen die ze aanbiedt moet naleven’. Groupon is het hier niet mee eens en weigert klanten tegemoet te komen omdat de dealwebsite enkel als tussenpersoon fungeert. Wanneer Groupon binnen de komende 15 dagen niet positief reageert op het verzoek van Test-Aankoop, moet de zaak voor de rechter komen.

Geplaatst op 16 april 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Joss Stone (34)Engelse soul-, R&B- en blueszangeres. Ook songwriter en actrice.Joss Stone
  • Joop Braakhekke (1941 - 2016)Nederlandse televisiekok en restaurateur van verschillende restaurants.Joop Braakhekke
  • Jeremy Clarkson (61)Britse televisiepresentator, bekend van het auto programma Top Gear.Jeremy Clarkson
  Verleden vandaag
  • Opening Concertgebouw Amsterdam (1888)Met een concert wordt het Concertgebouw geopend. Aan het concert werken 120 muzikanten en een 500-koppig koor mee.Opening Concertgebouw Amsterdam
  • Lancering 1e bemande maanvlucht (1970)De Apollo 13, de eerste bemande ruimtevlucht, wordt gelanceerd naar de maan.Lancering 1e bemande maanvlucht
  Spreuk van de dag

  Als ik met jou de weg kwijt ben, zal ik nooit verdwalen.

  Website van de dag
  Flickr.com screenshot
  Flickr.comEen erg bekende website voor het delen van foto's en videofragmenten. Er zijn gratis en pro-accounts.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven