Blog

Heineken Bakery pop-up store groot succes

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Eten&Drinken
Geplaatst op: 29/3/2017

29
maa

De tijdelijke Heineken Bakery aan de Vijzelgracht in Amsterdam is uitgegroeid tot een groot succes! Van 18 t/m 22 maart kon je in de bakkerij brood proeven gemaakt met het zogenaamde A-gist dat Heineken ook gebruikt bij het brouwen van bier. Door de grote belangstelling bleef de pop-up bakkerij zelfs een dag langer open dan gepland. Het Heineken-brood viel goed in de smaak!

Geheim A-gist

Heineken gebruikt sinds 1886 altijd A-gist om bier te brouwen. Dit geheime ingrediënt zorgt voor die typische Heineken smaak en wordt werelwijd in alle Heineken brouwerijen gebruikt. "Dat we met A-gist lekker bier kunnen brouwen wisten we natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd bleef de vraag komen; wat zouden we er nog meer mee kunnen? En als je aan gist denkt, kom je al snel bij brood.", aldus Meesterbrouwer Willem van Waesberghe. Het idee om een bakkerij te openen was geboren! Heineken gaf het geheime A-gist met hoge uitzondering aan Meesterbakker Mark Plaating om er heerlijk brood mee te bakken!

Groot succes

De Heineken Bakery opende zijn deuren op 18 maart aan de Vijzelgracht in Amsterdam. De deur werd direct platgelopen! Mensen uit heel Nederland kwamen naar Amsterdam om het speciale Heineken brood te proeven. Het bakken van brood met A-gist bleek aardig lastig. "Het was nog best spannend aangezien de A-gist van Heineken een heel ander soort gist is dan dat ik normaal voor mijn broden gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. De A-gist echter komt veel trager op gang, ik heb er zelfs een stoeltje bij gepakt. Hierdoor zit er veel meer smaak aan het brood", aldus Mark Plaating. De broden werden in de pop-up bakery verkocht voor 2 euro per stuk, en de opbrengst is geschonken aan het Nederlandse Bakkersgilde. Wil je weten hoe de Heineken Bakery er uit zag? In onderstaande aftermovie krijg je een goed beeld van de speciale pop-up bakkerij!

Geplaatst op 29 maart 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Harry van Bommel (62)Nederlandse SP-politicusHarry van Bommel
  • Cas Jansen (47)Nederlandse acteurCas Jansen
  • Dennis Storm (39)Nederlandse tv-presentatorDennis Storm
  Verleden vandaag
  • Elke 4 jaar Olympische Spelen (1894)Het IOC, Internationaal Olympisch Comite, besluit vandaag om iedere 4 jaar Olympische Spelen te organiseren.Elke 4 jaar Olympische Spelen
  • 3 dagen tennis strijd (2010)Op Wimbledon komt een eind aan de langste tenniswedstrijd in de geschiedenis. Na 3 dagen verslaat Isner Mahut.3 dagen tennis strijd
  Spreuk van de dag

  Morgenstond heeft een kater in de mond.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven