Blog

HEMA opent 3 winkels in Dubai

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 15/1/2018

15
jan

Het van oorsprong Oer-Hollandse HEMA is druk bezig met uitbreiding over de grens. Na het openen van winkels in Duitsland, Spanje en Oostenrijk is nu het Midden-Oosten aan de beurt. De winkel heeft het voornemen om de komende 5 jaar flink wat winkels te openen in deze regio, te beginnen met 3 winkels in Dubai. De lokale bevolking zou behoefte hebben aan winkels met betaalbare producten van hoge kwaliteit, in plaats van de vele luxe winkels waar met name expats en toeristen shoppen.

Shoppen bij HEMA in Dubai

HEMA opent dit jaar 3 winkels in Dubai, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De winkel is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het openen van winkels in het buitenland, waaronder de in december 2017 aangekondigde opening van HEMA in Oostenrijk. De HEMA-vestigingen in Dubai worden de eerste winkels buiten Europa. Voor de opening van de winkels wordt samengewerkt met Apparel Group, die wereldwijd meer dan 1.750 winkels exploiteert voor topmerken als Tommy Hilfiger en Calvin Klein.

Winkels voor lokale bevolking

Volgens HEMA's directeur internationaal Richard Flint is de uitbreiding naar Dubai een logische keuze. "Het winkellandschap van Dubai kent vooral veel luxe winkels, terwijl de lokale bevolking - die vooral bestaat uit gezinnen - juist veel behoefte heeft aan winkels met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten", aldus Flint. "We hebben voor Dubai gekozen vanwege het grote potentieel voor HEMA en de interessante geografische ligging tussen Europa en Aziƫ".

HEMA in het buitenland

HEMA heeft nu ruim 700 winkels in 9 verschillende landen. Naast de aangekondigde uitbreidingen naar Oostenrijk en Dubai wordt het aantal winkels in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk de komende jaren ook vergroot. Volgens Flint bestaat er buiten Europa al langer interesse in de Nederlandse warenhuisketen. "Daarom hebben we in de afgelopen periode onze winkelformule en organisatie zo ingericht dat we heel snel en eenvoudig winkels kunnen openen in nieuwe landen."

Geplaatst op 15 januari 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Candy Dulfer (51)Nederlandse saxofonisteCandy Dulfer
  • Inge Diepman (57)Nederlandse radio- en tv-presentatriceInge Diepman
  • Thiemo de Bakker (32)Nederlandse tennisserThiemo de Bakker
  Verleden vandaag
  • Eerste emoticon gebruikt (1982)Computerwetenschapper Scott Fahlman gebruikt als eerste persoon een :-) emoticon op bulletinboard van zijn universiteit.Eerste emoticon gebruikt
  • 1e tekenfilm met geluid (1928)Walt Disney's Steamboat Willie wordt voor de eerste keer vertoond. Dit is de eerste tekenfilm met geluid.1e tekenfilm met geluid
  Spreuk van de dag

  Klaag niet over lawaai als het geluk bij je aanklopt.

  Website van de dag
  Kruidvat.nl screenshot
  Kruidvat.nlBestel eenvoudig en snel jouw favoriete artikelen. De volgende dag in huis!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven